Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 扭蛋 GASHAPON名鑑 黃金戰士 Gold Lightan 黃金俠

以前我都有一個,好細個時!!
復刻就有興趣
genesicgaogaiga 發表於 13-7-2022 11:30 PM
I drew the 1st gen, there were golden brown, green, red and blue. I drewm green and my fd drew gol ...

我果陣個同學都係咁, 我睇到流晒口水, 之後叫阿媽買, 唔知係第二代仲走去叫佢幫我睇下點變以為係同一隻,
我記得佢果隻係紅色, 左邊肩膀有個鎖匙扣既圈
唉好灰用第二代既變形, 要成個盒打開晒黎變

出黃金俠小隊就差不多,一出就玩換色...希望是第一步....
有必要出3個色嗎?只對金色有興趣
話時話好想追番超合金復刻版, 市面最容易見到新貨係GB-38 同 41, 其他四隻唔見影.
百載真純 發表於 15-7-2022 01:09 AM
話時話好想追番超合金復刻版, 市面最容易見到新貨係GB-38 同 41, 其他四隻唔見影. ...

當年應該要買禮盒裝至齊
mushroom 發表於 15-7-2022 11:06 AM
當年應該要買禮盒裝至齊

係呀, 而家市面都見到仲有全新禮盒裝, 但小弟已經有 GX-32 的 24K 版, 同埋兩隻復刻 GB 成員, 要後來小弟才知道原來有禮盒裝, 如果一早知道就會禮盒全 set, 唔洗搞到而家咁煩, 唔三唔四.
有幾多人真係想要其他2隻色,真係好浪費!
復刻就有興趣 x 2
見到這三款用色,我突然想起一個故事…………你掉的是金斧頭、銀斧頭,還是銅斧頭?

P。S。:我已訂講了這一套。

嗰時禮盒裝由千尾跌到幾百就有(我都貴入),散裝社團賣幾草一盒(我有執死雞收齊),此情依家只能回味
第一代, 是否 3, 4拾年前出的, 睇相好似冇乜分别
題外話, 超合金初版同復刻版有乜分別? 見過有初版過萬蚊一隻, 點解可以貴咁多?