Toysdaily 玩具日報

查看: 12753|回復: 51

[新品消息] 扭蛋 GASHAPON名鑑 黃金戰士 Gold Lightan 黃金俠

售價:1,500Yen
發售日:2022年10月

扭蛋?這價錢有點貴,另外應該只有金色受歡迎
不知是否可變
記得第一代黃金俠扭蛋係唔使拆手可完全變形,希望呢隻做到。
It should be  transformable, but the color  should be random as it is online draw Gashpon like the old egg
TAA 發表於 13-7-2022 08:51 PM
記得第一代黃金俠扭蛋係唔使拆手可完全變形,希望呢隻做到。

第二代就原全唔係果回事, 第一代好似係無金色
雙腳內側有個缺口位...
食玩LINE出就話千五Y抵畀0啫..
現在一模幾色..唉..
龍騎 發表於 13-7-2022 10:25 PM
第二代就原全唔係果回事, 第一代好似係無金色

I drew the 1st gen, there were golden brown, green, red and blue. I drewm green and my fd drew gold brown…..he used to show off when we were in class room
另一個重點 佢唔出埋其他同伴 係無意思

ガシャポン名鑑 黄金戦士ゴールドライタン
セット内容:ABS・ダイキャスト製変形フィギュア
商品素材:ABS・ダイキャスト
商品サイズ:ロボット形態時…全高約99mm、ライター形態時…全高約54mm
発売元:バンダイ
価格:1回1,500円(税込)
2022年10月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/1609555/

Updated

變形要掹掹插插,失望。
上星期執屋,搵返套"黃金俠"DVD出來,睇左兩集;今日就有新產品消息,又會咁"橋"?!
我有無睇錯!小腿是die-cast嗎?
robotkelvin 發表於 14-7-2022 12:51 PM
我有無睇錯!小腿是die-cast嗎?

係用金屬

不過大部份人已有超合金魂...呢只就可有可無