Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MGSD FREEDOM GUNDAM 自由高達

又登入唔到 發表於 23-6-2022 10:31 PM
本人沒有逐個POST睇,只是自言自語..不明你為何回本人POST..
如是找你討論,本人必定連你個POST的 ...

噢對不起, 因為啱啱覆完上個 post 度氣仲喺度, 見你個 post 後忍唔住諗多咗, 在此向你致歉
Lau 發表於 23-6-2022 10:34 PM
依家既 SDW Hero 無做凹凸紋咩??

係一塊平面上畫好多花紋嗎??

如果你冇咁意思咁應該係我諗多咗了, 抱歉
近年,新設計的SD系列偷膠非常嚴重,拳頭底下偷膠,腳掌底下偷膠,背後又偷膠,連武器也一樣可以只有一面的角度限定,對我來說,我只希望日後新設計的產品,不要再偷膠吧
mpp025 發表於 24-6-2022 01:33 PM
近年,新設計的SD系列偷膠非常嚴重,拳頭底下偷膠,腳掌底下偷膠,背後又偷膠,連武器也一樣可以只有一面的 ...

唔想偷膠咪就係買MGSD囉XD,然後配件包/特效+改色全PB。
mgsd係咁既意思

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
出到巨形果隻龍神號甘大隻啦, 甘就正
唔係喎,出得靚我覺得有得做,當然你唔好好似bb 戰士果啲咁偷膠喇,用正MG規格,成本無正常比例MG咁貴但價錢大可睇齊。
如果唔將扭蛋食玩部設計師加入設計行列, 單靠現今模型部啲老土設計真係唔會有期望囉!

我對上買SD模型已經係好多年前, 仲要好似係壽屋添
整到完全變形機體就勁喇
我記得好耐之前有出過隻老翻SD 78係有骨架嘎….Bandai依家先唸到有無搞錯?!

而家連PG都偷膠啦. 以前重要關節用金屬架.....唔偷膠, BANDIE我覺得冇可能....

pg有偷膠,完全想像不到,竟然會這樣  發表於 26-6-2022 04:38 PM

其實我覺得整骨架可有可無...
不如專心搞好些分色,盡量少貼紙!!

真係做番肥肥矮矮的 SD 好過啦!!

其實 SDCS 做得幾好,起碼長腿又得短腿又得, 佢個設計 idea 我幾 buy 架!!

可惜咁快玩完...

現在的SD不好好做好分色,反而只係加多了更多貼紙,這個做法我也認同是新系列希望能改善的重點  發表於 26-6-2022 04:43 PM
原來只係拉長咗同有內構既sd......
我好耐冇玩SD,以前買太多冇位放,所以就停手,只玩真實系。今次出 MG,等出幾架先知道呢條 Line 什麼方向。話說回來,MG和PG近年都冇乜突破,又搞了MGEX出來,也是好壞參半,現在又MGSD,能不能兼顧是一個問號?有心突破就一定支持!

暫時都係不抱期望地觀望;
咁岩有隻sd高達遊戲要出,希望呢條line 唔係純粹為左宣傳隻遊戲先開
否則條line 都唔會有幾長壽命,以至開發的幾有心機