Toysdaily 玩具日報

查看: 21726|回復: 115

[新品消息] MGSD FREEDOM GUNDAM 自由高達

新商品「MGSD」

BANDAI註冊新品牌

出願日:2022-06-14
出願人:株式会社バンダイ,KABUSHIKI KAISHA BANDAI
区分:第28類(おもちゃ)
商品役務:遊園地用機械器具,業務用テレビゲーム機,ペット用おもちゃ,トレーディングカードゲーム用カード,遊戯用カード ほか42
OCRテキスト2:MGSD MASTER GRADE SD

https://chizai-watch.com/t/2022068305

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
Seem the first one should be RX-78
SDCS 正式玩完…
同時出武者騎士個啲就好
依家笨大好想玩有型但Q版個人都係鍾意圓啲肥啲外型簡單所以應該又係唔會啱我口味
有d期待添, 但要放多 detail 的話隻 BB 個 size 應該要放到好大先得喎 XD
DS不是已經加高了嗎
機戰風或NX Edge果裡我OK㗎
darkfreedom 發表於 23-6-2022 05:44 PM
有d期待添, 但要放多 detail 的話隻 BB 個 size 應該要放到好大先得喎 XD

依家 SDW Hero 不是已經好多 details 嗎??

要放到好大嗎??
Lau 發表於 23-6-2022 09:04 PM
依家 SDW Hero 不是已經好多 details 嗎??

要放到好大嗎??

SDW Hero嗰種分色你叫好多details? 咁叫 MGSD 你叫 HG 情何以堪? MG起碼都要做內構做裝甲連動掛, 然後喺只有文字聽唔出語氣情況下可以唔好咁多 ??? 見到咁多 ??? 就會滿滿嘲諷同挑機味道, 憑咩你意見就係道理我意見就係無理?
MG咁大隻SD ???隻隻好似機動大將軍咁???
又登入唔到 發表於 23-6-2022 09:43 PM

可能係舊版飛驅鳥大將軍果種大SIZE
又登入唔到 發表於 23-6-2022 09:43 PM

我又冇話要 MG 咁大隻, 只係覺得而家 size 要塞入 MG details 就變 RG 了, 我覺得應該會大一個碼, 但從來冇講過會大幾多, 個人覺得起碼都要 1/144 咁高, 然後超唔明即使我話放大隻 BB 甚至大到上 1/100 又點? 點解咁都會踩到其他人地雷?

PS: 乜呢度咁惡講下意見都會??? 仲要我表達完不滿都要keep住??? 我又冇冒犯邊個又冇 challenge 邊個只係意見唔啱聽就要無lala俾人挑釁??? 心平氣和理性討論交換下意見唔得嘅??? ok 咁我做 CD-ROM 好了, 費時唔知幾時又有邊個睇唔順眼過嚟打擾想上網四圍 hea 下嘅心情
darkfreedom 發表於 23-6-2022 10:07 PM
我又冇話要 MG 咁大隻, 只係覺得而家 size 要塞入 MG details 就變 RG 了, 我覺得應該會大一個碼, 但從來 ...

本人沒有逐個POST睇,只是自言自語..不明你為何回本人POST..
如是找你討論,本人必定連你個POST的..
darkfreedom 發表於 23-6-2022 09:26 PM
SDW Hero嗰種分色你叫好多details? 咁叫 MGSD 你叫 HG 情何以堪? MG起碼都要做內構做裝甲連動掛, 然後喺 ...

依家既 SDW Hero 無做凹凸紋咩??

係一塊平面上畫好多花紋嗎??

你對上只講 detail 我就答番你 detail…

我並無挑機意圖…

亦無話我講的才是道理…

可能是你諗多左…

如有得罪,請多多包涵!!