Toysdaily 玩具日報

是但影 + 集體回憶 - 天威勇士 (注意小圖多字)

這套真的是出色的動畫, 當年每學集也有追:67:
工作太忙,而家先覆,唔好意思呀~~~:64:

fallout8大大,henryliuch大大,cyberkamiry大大,熱血最強大大,Tachikoma大大,N-piccolo大大~~多謝您地支持~~:handshake:  

原帖由 E.T. 於 5-12-2007 11:28 PM 發表
算唔算係早年妹控代表呀???:58:

呢個問題~~~~:(

原帖由 jonesk 於 5-12-2007 11:32 PM 發表
有光明o既地方就有黑暗,有罪惡o既地方就有正義,我係天上o黎o既使者~~~~劍龍
:he: 老兄你句野錯左

係喎~~~多謝提點,昨晚真的太累了~~~~:77: 等我改番先~~~:)

原帖由 nakeman 於 5-12-2007 11:48 PM 發表
寫得好,很有趣,希望再睇多d

多謝晒~~:) 呢排唔見您出post o既?:handshake:

原帖由 星月浪人 於 6-12-2007 12:15 AM 發表
嘩le句正: 狼頭劍,狼頭劍,賜我無窮力量:71:

小弟記得當時年紀小, 唔識性, :shy:
攞住條藤條一路發一路i :(  
(我阿媽就借頭借路 走埋黎打畜牲咁鞭策我:$ )

我先前睇咁多天威pose都有de痳木左, :oh:  ...

我當年都扮阿龍學講名句~~~~我出post都係想大家回憶吓以前~~~:shy:

原帖由 WalkerMachine 於 6-12-2007 12:21 AM 發表
原來係把劍變出黎架?!:Q

都可以咁講~~~:he:

原帖由 ivancheck 於 6-12-2007 01:02 AM 發表
大大,你個Post好正:71: :71: ,但劍狼傳說3個結局話(蓮娜重拾被封印的狼頭劍,打敗了化身成黑暗大王的無敵鐵甲人.)即係功夫漢係黑暗大王?:? :?

多謝~~~:shy:  其實黑暗大王係專利用人地弱點,所以係阿龍面前變成加狄斯,係蓮娜面前則變成阿龍再變成無敵鐵甲人,有興趣大大不妨買隻碟睇睇~~~

原帖由 於 6-12-2007 02:38 AM 發表
有幾張嚇人.jpg同大家分享

阿積有眼,jpg

阿積個真面目實在......:Q

原帖由 Vince 於 6-12-2007 09:59 AM 發表

RE: 黑色三連敗
:66: ... 我唔寫晒 ova 既劇情, 其實之前都有講過我接受唔到佢硬加既 愛情線 同 主角由阿龍變左蓮娜 ... 最後仲為求 愛人定妹妹 (好亂:no: ) 而死 ... 所以我只會當 OVA 係 外傳/平衡世界 ... 仲知, tv 版既 ending 已經好好 ... 冇必要畫蛇添足 ... :63:

您講得好啱,雖然當年蓮娜好紅,不過都唔駛要阿龍死~~~:no: 仲有劍狼2,劍龍o既設計實在~~~:53:

原帖由 Kimutaku 於 6-12-2007 02:32 PM 發表
這套真的是出色的動畫, 當年每學集也有追:67:

我都係~~~又回想當年了 :78: 話時話,新婚快樂!!!~~~:52:
:47: ... 話時話 劍狼傳說套 VCD 而家都幾難找 ... 好心 美記 就做下野 出套 dvd la ... 如果出 blue-ray 或 hi-dvd 就 更 好了 ... :36:
最記得當年TVB剪左大結果最後果幕,阿龍同蓮娜除哂D裝甲(衫)同頭規,跟住去地球,吾知TVB剪尼做乜,跟本冇野睇,後來係D書度先知有尼幕!

原帖由 Vince 於 6-12-2007 05:36 PM 發表
:47: ... 話時話 劍狼傳說套 VCD 而家都幾難找 ... 好心 美記 就做下野 出套 dvd la ... 如果出 blue-ray 或 hi-dvd 就 更 好了 ... :36:

隻VCD好似未見過有第3集
原帖由 redfish 於 7-12-2007 11:14 AM 發表

隻VCD好似未見過有第3集

唔係 2 隻 vcd 齊晒 3集 既咩 ? 唔通我記錯:47:
原帖由 Vince 於 7-12-2007 11:35 AM 發表

唔係 2 隻 vcd 齊晒 3集 既咩 ? 唔通我記錯:47:

其實我不太清楚, 當時只見到兩隻, 買左返去第一集都未睇完, 已經唔想睇落去
原帖由 Vince 於 6-12-2007 05:36 PM 發表

可能因為唔收得~~~~慳番~~~~:DD

原帖由 gunbaron 於 7-12-2007 11:05 AM 發表
最記得當年TVB剪左大結果最後果幕,阿龍同蓮娜除哂D裝甲(衫)同頭規,跟住去地球,吾知TVB剪尼做乜,跟本冇野睇,後來係D書度先知有尼幕!

當年思想比較保守~~~~:shy: 所以就cut左~~~~不過三色台播到44集完左,最後3集總集編就冇播,同忍者戰士一樣~~~~:unhappy:

原帖由 Vince 於 7-12-2007 11:35 AM 發表

您冇記錯真係每隻碟1.5集~~~~:he:

原帖由 redfish 於 7-12-2007 11:42 AM 發表

其實我不太清楚, 當時只見到兩隻, 買左返去第一集都未睇完, 已經唔想睇落去

咁劍狼1又真係好悶~~~~:42:
原帖由 redfish 於 7-12-2007 11:42 AM 發表

其實我都係 SKIP + 飛住睇 ... :p
原帖由 Vince 於 7-12-2007 11:50 AM 發表

最大問題係沒有字幕
原帖由 Vince 於 7-12-2007 11:50 AM 發表

劍狼1~~我都係咁做~~~:36: :66:

唔知有冇大大知邊處可以搵番tv版2隻cd,收錄左d主題曲,我搵來搵去都冇~~~~:42:
原帖由 redfish 於 7-12-2007 11:57 AM 發表

最大問題係沒有字幕

:@  我睇個隻有配音,不過d名~~~~:ice:
原帖由 黑色三連敗 於 7-12-2007 11:58 AM 發表

劍狼1~~我都係咁做~~~:36: :66:

唔知有冇大大知邊處可以搵番tv版2隻cd,收錄左d主題曲,我搵來搵去都冇~~~~:42:

我未出天威前已經 勁 search ... amazon 同 jp_hmv ... 但係都冇 ... :time:
就算 地下野 ... 都只係找到 op1 ... op2 都係 未解決 ... :help:
原帖由 黑色三連敗 於 7-12-2007 12:00 PM 發表

:@  我睇個隻有配音,不過d名~~~~:ice:

我都係 睇廣東話版 ... d 名 ... 算把 la ... 一早講過 ... 我唔會當 佢係 正史 ... :no:
原帖由 Vince 於 7-12-2007 12:29 PM 發表

我未出天威前已經 勁 search ... amazon 同 jp_hmv ... 但係都冇 ... :time:
就算 地下野 ... 都只係找到 op1 ... op2 都係 未解決 ... :help:

咁而家仲有冇d地下野~~~~~有op都好~~~~子門真人唱得好有feel~~~~~天威我得劍狼d碟,全部d歌都係蓮娜包辦(水谷優子)~~~唉~~~~冇晒d熱血feel~~~~:die: