Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年11月 SHF 幪面超人BLACK SUN

玩具Joe 發表於 7-11-2022 09:19 PM
整體我係覺得好睇的, 仲要睇兩次, 因為起初太多人物出場, 唔知邊個打邊個, 好多細節睇漏左, 睇第二次時會更 ...

其中值得欣賞嘅係信彥同"變態肥仔"Bilgenia兩人嘅心路歷程,令我諗起555嘅木場勇治。
Donerkebab 發表於 7-11-2022 11:01 PM
其中值得欣賞嘅係信彥同"變態肥仔"Bilgenia兩人嘅心路歷程,令我諗起555嘅木場勇治。 ...

信彥個角色幾好睇,演員亦發揮得幾好,肥仔都幾多戲,初頭我比較忽略佢,所以唔係太知佢係度做乜,到睇第二次時先明白同了解佢所做既角色,演員外表略嫌太後生,揾個年長D做可能更有味道。
玩具Joe 發表於 8-11-2022 02:03 AM
信彥個角色幾好睇,演員亦發揮得幾好,肥仔都幾多戲,初頭我比較忽略佢,所以唔係太知佢係度做乜,到睇第二次 ...

人地就係要外型後生,小葵未識佢前,未知佢食開天堂前,都話大叔個果朋友,睇落都係得30出頭到
G3X 發表於 8-11-2022 06:44 AM
人地就係要外型後生,小葵未識佢前,未知佢食開天堂前,都話大叔個果朋友,睇落都係得30出頭到 ...

我意思係佢外表比較baby face,同個角色唔係太配合。
熱狗OO 發表於 7-11-2022 11:05 AM
好辛苦睇完十集, 容我直說說此作是神作或好睇的人係完全不負責任!

剩係自由出入基地無食Q呢一點, 就足以 ...

black sun我無睇

decade其實都無故事可言,只係有唔同舊平成和black, rx , amazon 拉打獨立解謎故事

新平成越後期故事就越抽離,諗一個原因創造一個敵人,之後就由主角發揮熱血,途中當然有N個形態。

不過若論劇本出色就有ooo, w, 凱武,ex aids,

drive唔知。

zero one算唔差

或者師兄可以睇重製版Amazon, 睇下接唔接受到

我唔會睇的了. 已迫自己太多次睇特攝都支持唔住. Decade係貪佢雞精版及夠短. 不過不失; 另我覺得新超人係好睇的, 未來都會睇庵野版拉打, tv太長不了  發表於 8-11-2022 01:21 PM
成套雖打鬥不多, 但不悶
成套雖打鬥不多, 但不悶,但打鬥時的動作不吸引(除尾埸頭段), 還有個人不太喜歡最尾一場以小朋友鍛鍊暗殺