Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] CCSTOYS真三一

wwwkcc 發表於 11-5-2022 10:48 AM
師兄睇吓有冇嘢同你唔同?

最底張圖係咪最新式既中指手勢?
wwwkcc 發表於 11-5-2022 10:48 AM
師兄睇吓有冇嘢同你唔同?

仿照了師兄的姿勢影了幾張,不過 臂刀始終都只可以勉強托喺上面
馬仔 發表於 11-5-2022 01:24 PM
我記得柔王丸第一版都係會爆腳,第二版先改善左。

我係第一版,當年唔知ex咩料,都冇去刻意小心,正常咁玩,冇問題;
然後每隔一排又拎出嚟扭,都冇事。

不過你講起,日後我會小心
Hawk 發表於 11-5-2022 01:35 PM
最底張圖係咪最新式既中指手勢?

咦擺嗰陣唔覺依家又笑咗出嚟
Dancougaproto 發表於 11-5-2022 01:36 PM
仿照了師兄的姿勢影了幾張,不過 臂刀始終都只可以勉強托喺上面

睇咗師兄啲相真係凸咗好多出嚟喎,就咁睇嘅話刀係一件件啤晒兩個凹坑,但手臂係分綠同黑兩件件插入去,咁會唔會係綠黑兩件件有偏差令把刀插到某個位就迫實咗入唔到盡?

好彩我去定第二批貨,有第一批我都唔定,新廠定第二版穩定D, 今日收到信息取貨。
EX我只買過隻萬能俠,記得當年係我買過既合金玩具中最貴果隻,當時大合金魂重係賣千頭時,佢已經索價千尾(定二千頭唔記得... ), 玩上手除左覺得佢好重手外真係無咩特別感覺,不過無可否認佐藤既魔改係當時來講係好震撼。
馬仔 發表於 11-5-2022 08:21 PM
好彩我去定第二批貨,有第一批我都唔定,新廠定第二版穩定D, 今日收到信息取貨。 ...

呢幾日都落雨,盒嘢咁大盒你都幾煩
我第一批果隻賣左,但第二批到依家都冇通知,冇得玩....
jeffyen83 發表於 12-5-2022 03:57 PM
我第一批果隻賣左,但第二批到依家都冇通知,冇得玩....

昨日通知取貨,要等停雨先取。
馬仔 發表於 12-5-2022 04:39 PM
昨日通知取貨,要等停雨先取。

我連通知都未有,可能仲未有大貨????
開訂第一天訂咗, 早2日攞了。 燈明顯有執過, 睇返第一批頭部只有眼以上可發光
開訂第一天訂咗, 早2日攞了。 燈明顯有執過, 睇返第一批頭部只有眼以上可發光, 我隻全綠色位都可透光, 光度亦比第一批強。 大肶位光度也尚算足夠。 問題是腰位關節極實, 上胸關節向下不能頂開心口燈(不知是否取消了)。
勝平太 發表於 13-5-2022 05:55 PM
開訂第一天訂咗, 早2日攞了。 燈明顯有執過, 睇返第一批頭部只有眼以上可發光, 我隻全綠色位都可透光,  ...

我隻得,但我覺得呢個只係設計上嘅bugs我大髀第一次開都已經唔夠光