Toysdaily 玩具日報

查看: 5122|回復: 40

[個人收藏] CCSTOYS真三一

呢兩年收工返到屋就灘上床睇串流都冇乜心機影玩具,收到貨最多滲吓線加吓水貼,如真係幾正嘅就擺住出嚟等有心情就轉吓pose影兩張咁,唔好玩嘅影完就入盒或放入箱,呢隻真三一算係可擺住出嚟嗰隻上星期收到超人通知有貨,我第一時間睇返早期啲開箱片,對返邊度有問題呀邊啲sad呀咁,唔知係我好彩定第二批真係有執過,最明顯係兩邊手刀裝拆都幾順,兩肩冇爆開,上色亦收貨,至於啲造形手好難插入條鐵支我係用風筒吹軟啲手再插跟著等佢定形就得,可動手指好好彩亦算鬆動

呢只係正既, 性價比高. 但已經有只 EX 真31 ....又差唔多咁大只, 又無位  ...1516..1516...1516...
性價比真係好高,依家其他廠出嘅玩具質素外形比笨大高幾班
nela 發表於 10-5-2022 06:04 PM
呢只係正既, 性價比高. 但已經有只 EX 真31 ....又差唔多咁大只, 又無位  ...1516..1516...1516... ...

EX個隻我都有初版,基本上我唔夠疆擺姿勢,因為我怕佢會斷,cc 呢隻應該好放心玩,我都仲等緊姑豬通知。
馬仔 發表於 10-5-2022 07:54 PM
EX個隻我都有初版,基本上我唔夠疆擺姿勢,因為我怕佢會斷,cc 呢隻應該好放心玩,我都仲等緊姑豬通知。 ...

我只EX 係repaint 版,都係C站唔敢扭⋯⋯EX出名合金手腳膠關節

繼續15161516151615161516⋯⋯
感覺第二批有執過,我第一批,手指就快斷,手刀尚未成功裝到
nela 發表於 10-5-2022 09:42 PM
我只EX 係repaint 版,都係C站唔敢扭⋯⋯EX出名合金手腳膠關節

繼續15161516151615161516⋯⋯ ...

EX我都係16年嗰陣買再販,佢係影完相就入返箱嗰隻好睇唔好玩,而且我第一次玩插手刀個join位已爆開我個人平時唔夠位嘅做法係買大膠箱裝晒啲唔要盒嘅入去,如大盒又夠硬淨(EX盒呢類)就唔要啲發泡膠咁就可擺晒啲三一入去裝埋一盒,所以我建議師兄唔駛15,16喇,總之有緣見到啱價現貨就帶佢返屋企先啦
taifat 發表於 10-5-2022 06:48 PM
性價比真係好高,依家其他廠出嘅玩具質素外形比笨大高幾班

可能真係食老本都足夠有餘?不過都冇所謂啦我啲寄望都去晒其他廠嘞希望有公司出返柔王丸同櫻姬,六神合體,大武士..............
cctoys呢隻我仲等緊,老老實實,
都真係冇乜熱情。希望到時有驚喜。

家裡一堆EX合金,出得比較好嘅係三隻三一G,大鐵牛、柔王丸都可以,其他嘅(包括真三)真係唔多敢郁。

千記隻真三出得唔錯,可能我有見到其他師兄報告,對腰關節份外小心,暫時未有問題。
我未收到CC真三一實物,驟眼睇總覺得同千記差唔多,所以唔算期待。

最後想講,我呢種七十後老鬼,玩真三一都可以有d膩,都好想見識下Bandai果隻死老本設計真三一會點死法~~~~
Dancougaproto 發表於 10-5-2022 10:32 PM
感覺第二批有執過,我第一批,手指就快斷,手刀尚未成功裝到

師兄睇吓有冇嘢同你唔同?

Garycharm 發表於 11-5-2022 10:21 AM

EX合金我比較鍾情佢咋三一,最終俾我買到真三同三一G我已心滿意足~佢隻柔王丸第2版確係靚!可惜冇乜可動所以放咗俾朋友,至於隻執笠套現大騙案格拉度...唉........
千值真紅三外形係靚嘅但佢收我二千幾居然喺最當眼個位俾塊咁嘅膠我(MB紅迷第一版都係)?!仲要一扭腰就分體?!跟著出隻真黑三又靜雞雞改善晒啲問題雖然都唔係第一次,另threezero隻雖然不被大眾接受,但呢間公司玩金屬感或舊化又確係正嘅,所以佢隻金屬色版都算係我另類收藏
就係CCS同千值外形差唔多所以我更要買返補償一下心靈創傷
請問師兄個大脾位係無著燈定係本身唔夠光?

絶對係唔夠光!!!  發表於 11-5-2022 12:33 PM
wwwkcc 發表於 11-5-2022 09:44 AM
EX我都係16年嗰陣買再販,佢係影完相就入返箱嗰隻好睇唔好玩,而且我第一次玩插手刀個join位已爆開{:8_642: ...

EX個盒夠實淨, 我都有用來放parts

上手玩當然係新呢只, 大件夾祇食. 唔知CCSTOYS 呢只有幾重
wwwkcc 發表於 11-5-2022 10:48 AM
師兄睇吓有冇嘢同你唔同?

外型上睇唔出分別,應該係調校過鬆緊度
Garycharm 發表於 11-5-2022 10:21 AM

我記得柔王丸第一版都係會爆腳,第二版先改善左。