Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年10月 聖衣神話EX 水瓶座卡妙 <REVIVAL版>

denniskwong 發表於 28-9-2022 04:23 PM
我06年開始玩, 玩到ex12金共嗚就收左手...後期都係睇左當買左

神話個熱度真係愈來愈低, 就算ex神鬥又好,  ...

怪就只怪後期果堆舊神話出得太好,好似神鬥士、海鬥士果D,如果有舊神話版本,根本無需要買EX版本,即使係安全帽五小強,R版化之後其實已經相當靚,根本無需出EX版,即使日後真係出EX版小弟都唔會買。
THOUTHER 發表於 30-9-2022 12:58 AM
怪就只怪後期果堆舊神話出得太好,好似神鬥士、海鬥士果D,如果有舊神話版本,根本無需要買EX版本,即使 ...

我棄坑係因為價格愈來愈貴, 以前買ex12金, 都係6-7百 (已經覺得貴), e+果d, 普通野都近千, 仲未計好多都玩限定 (海鬥果堆), 又搶訂又成, 錯過左基本上要食炒...

玩到太累神經緊張, 所以先棄, 已經冇果種精力了
denniskwong 發表於 28-9-2022 04:23 PM
我06年開始玩, 玩到ex12金共嗚就收左手...後期都係睇左當買左

神話個熱度真係愈來愈低, 就算ex神鬥又好,  ...

我由03年開始第一隻星矢開始,追到完咗EX十二宮就棄坑
皆因冇位加越來越貴,之後嗰啲係出得靚,但之後可能又出更靚嘅3.0
本人都已齊新舊版新生五小強+十青銅,頭盔五小強,神聖衣五小強,白銀,舊版 & ex 十二宮
神鬥士,海鬥士,三巨頭,死神睡神冥王,冥鬥士,雅典娜,連皇級星矢+海皇
我已冇位放同冇乜心去追,消息我會留意,但只睇不買了
ryuchau 發表於 3-10-2022 02:30 AM
我由03年開始第一隻星矢開始,追到完咗EX十二宮就棄坑
皆因冇位加越來越貴,之後嗰啲係出得靚,但之後可 ...

師兄你更早! 勁.
03年我仲讀緊書, 未有錢買...我係一出黎做野, 出第一個月人工先開始買.

EX係靚, 但愈出愈冇咩新意, 砌完又係就咁擺係度, 漸漸就變成例行工事...
我記得當初第一次接觸神話, 真係好開心咁一路砌一路欣賞隻玩具.

EX十二宮最後一隻入手