Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年10月 聖衣神話EX 水瓶座卡妙 <REVIVAL版>

DH_Dante 發表於 23-4-2022 11:13 PM
好似係多咗set無花紋嘅大脾甲…

厲害,你唔講我都唔知,睇返相真係多左套大腿甲,不過無紋唔係好靚。
聖闘士聖衣神話EX アクエリアスカミュ<リバイバル版>

価格: 12,100円(税10%込) 11,000円(税抜)
発売日: 2022年10月
対象年齢: 15才以上
全高約180mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体
    ・聖衣一式
    ・オブジェフレーム一式
    ・交換用表情パーツ4種
    ・交換用髪の毛パーツ一式
    ・交換用手首左右各6種
    ・オーロラエクスキューション用手首
    ・マント

https://tamashii.jp/item/13973/

我終於等到,12隻中就欠呢隻。x 2
我終於等到,12隻中就欠呢隻。x 3
咦喂?!無聖衣分解圖係咩意思?
stonekeung01 發表於 25-4-2022 11:20 AM
聖闘士聖衣神話EX アクエリアスカミュ<リバイバル版>

算了, 入一隻, 之前R就入了一隻山羊.
處女座和雙子座我錯過了, 處女座我就只能入了只OCE
gooseliu2003 發表於 25-4-2022 06:52 PM
我終於等到,12隻中就欠呢隻。x 3

實現了有笨大, 冇絶版  

CUHUNTER 發表於 26-4-2022 09:20 AM
實現了有笨大, 冇絶版

處女座絕了呀。。。。

呢對手臂和大肶的設定改動,其實係基於什麼因由呢?
mkmlo 發表於 27-4-2022 12:48 AM

手臂改佐咩?
大脾係根據動畫版聖衣設定俾多一個替換件。
mkmlo 發表於 27-4-2022 12:48 AM

動畫版水瓶座聖衣係無上臂甲的,以前D動畫好似仲係人手畫的,畫少D野可以慳唔少工夫,大肶甲簡化咗可能係呢個原因卦?
今次B社出埋新大肶甲,對於死忠、鐵粉或者完美主義者可能仲有「殺傷力」,仍然吸引到佢地買多次!
好奇一問,好似好多師兄欠呢隻水瓶座,唔知因乜解究呢?
THOUTHER 發表於 27-4-2022 09:46 AM
動畫版水瓶座聖衣係無上臂甲的,以前D動畫好似仲係人手畫的,畫少D野可以慳唔少工夫,大肶甲簡化咗可能係 ...

我個情況係當年呢隻出貨量唔多,初初出6百幾, 講緊10幾年前,算係比較貴,之後就無貨無再版到而家,所以要入番。
原作版唔落手臂甲就已經係改版,根本就係送少對手臂甲
馬仔 發表於 27-4-2022 11:54 AM
我個情況係當年呢隻出貨量唔多,初初出6百幾, 講緊10幾年前,算係比較貴,之後就無貨無再版到而家,所以 ...

當年後期的ex本身訂價都包埋死貨價及炒價和現在的真骨一樣, 所以後期的ex唔會再有最初的4魚尾價錢, 6百幾已是正常價