Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 劇場版「機動戰士 GUNDAM 庫克羅斯·德安之島」模型

HighLamb 發表於 18-4-2022 03:52 PM
應該係跟The Origin漫畫版個條故事線,
TV同電影版,太空母艦(White Base)在地球的路線係:
北美->中亞-> ...

thank you!!

問題係:

1) 查布羅之後, Amuro 應該夠成熟了吧? 點會出走? (TV版係佢出走)
2)  查布羅之後, 佢能力已經開始逆天, 一打zaku 都唔夠佢打, 何況一隻...

且看staff怎圓呢個故事

Once again, thank you so much!!!

德安之島 TV版故事:亞寶係在高達合體訓練中途,收到 林有德(布拉度) 的指令,指令係:去附近一個荒島搜查一架聯邦軍失事飛機;亞寶去到荒島發現飛機上的兩個飛行員都被綑綁在駕駛席上,亞寶在救援時受到不明攻擊.....

本故事內,亞寶並無出走。

亞寶出走的原因並唔係能力不夠,而係林有德(布拉度)認為亞寶太過自作主張,唔聽命令,想搵其他人代替亞寶駕駛高達,所以亞寶先至帶埋高達出走。

TV版 德安之島的一個 "名場面",亞寶做完合體之後,要再分開高達用核戰機飛去德安之島調查,高達趴地好似扮狗狗咁樣。

運輸機回收高達,畫面崩壞。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
唔好意思,我將兩個劇情混淆咗
隻WHITE BASE....似細碼左好多咁...
當係平衡時空的故事喇, 唔洗下下跟原著,

即好像BATMAN, SPIDERMAN, 就是華人圈的西遊記或三國演義, 次次做或REBOOT都係拿基本架構做原創吧

跟到正邊有奶油有吉姆及賜與布拉度綠帽的人出現? 吉及綠士都係查布羅之後出現, 而渣古叔的孌童島果集係連賴巴都未出
hg 出GM,必買!

電影新宣傳圖

新預告

https://youtu.be/Dqe4YUT4ADE

https://youtu.be/_RbLEuqduho

本帖子中包含更多資源

x

HG限定 1/144 RX-78-02 GUNDAM (庫克羅斯德安之島版)
価格︓2,530円(税込)商品発送:2022年7月予定

HG限定 1/144  德安專用渣古
価格︓2,200円(税込)商品発送:2022年7月予定

https://hobby.dengeki.com/news/1532734/

本帖子中包含更多資源

x
PBHK

HG 1/144 RX-78-02 GUNDAM (CUCURUZ DOAN’S ISLAND Ver.) [2022年8月發送]
https://p-bandai.com/hk/item/N2610989001001

HG 1/144 MS-06F CUCURUZ DOAN’S ZAKU [2022年8月發送]
https://p-bandai.com/hk/item/N2610295001001

世界變呀!戲院上映嘅電影入面隻主角機模型,連高達都要限定!一隻都唔會出大貨啦?
本來對隻戰損渣古有興趣,價錢也不算貴,可惜又係魂限......
恐怕今日又係不停 reload 唔夠半分鐘之後就冇哂,不過都會試吓買唔買到隻渣古…..
tonytony 發表於 27-4-2022 01:23 PM
恐怕今日又係不停 reload 唔夠半分鐘之後就冇哂,不過都會試吓買唔買到隻渣古….. ...

果然幾秒收皮, 好在訂到一對, 意外地又冇死 server喎, 究竟佢地係咪得十隻八隻俾人訂
看片段,人家那有這麼多線條跟水貼標緻啊?初代明明簡潔有力的,弄成這麼複雜真的好看嗎?都要看不出初代長相了,廠商模型是在38阿花什麼呢???
我諗緊會唔會有魂限石頭作投石技用