Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: benbenben4213

[分享討論] 無敵是愛 - 「Evloution Toy HAF 秘密戰隊紅勇士」記錄

K_K 發表於 30-1-2022 08:13 AM
嘩,好耐無見benbenben大哥出post, 一定要捧場,我好like你D戰隊玩具post㗎,btw,彩蛋係咩?我好想知{:5_45 ...

非常多謝K_K兄留言支持,無您地一班好網友留言,早就失去出 POST 動力了
講到彩旦,其實都唔算係好勁既,可能其他比小弟更熟悉既戰隊同好早就知道了

大家如果有細心留意,皮帶扣旁左右各有一個圖案裝飾,原來同眼罩上圖型係一樣架
kagaloo 發表於 30-1-2022 10:52 AM
Thank you for detailed report.
We appreciate your "heart blood".
I am also from the 佳視 generation. ...

THANK YOU C-HING SUPPORT

其餘 4 人會陸續開箱分享的,只要您等得,一定有拖無欠
Vince 發表於 30-1-2022 11:39 AM
Ben兄 竟然挑戰 d 間廠。果然有愛
真係唔洗睇內容都要加精華

多謝 VINCE 兄啦,每次想分享玩具,第一時間還是想起 TD

小弟唔太識點樣用拍片方式表達,所以還是相信自己的文筆啦,起碼唔會點出錯

雖然拍片己續漸變成王道,但要兼顧太多,攪唔掂

P.S. 今次真係用大愛包容架,千幾二千銀賭一舖,太冒險了
Vince 發表於 30-1-2022 11:53 AM
E喂,睇完成編文,點解唔講埋 藍&黃戰士既

黎緊架嘞,有拖無欠,哈哈

多謝師兄支持呀
Garycharm 發表於 30-1-2022 06:50 PM
震撼啊!為什麼會有如此好的帖子!我縱橫TD多年,自以為再也不會有任何帖子能打動我,沒想到今天看到了如此 ...

對唔住魔魔,我知錯嘞

我唔唔會再話您「蝦」個女架嘞

我飲,我飲
G-man 發表於 30-1-2022 08:47 PM
支持~正義红星「五勇士」!!!打败邪惡「黑暴黨」!!!

咁呀,我想同你講,我既 POST 唔需要你支持或留言呀,點解? 我一陣講你知

至於你講既紅星五勇士同黑暴黨係咩意思呀,有無政治取向係裡頭呀

無既,咁我同你對「超級戰隊」既認知應該有好大分歧,我識既五勇士並非屬於什麼紅星,而敵對方係叫「黒十字軍,Black Crusaders」並你所講既黑暴黨,唔識野既唔該做好 D 功課,我不屑與你這種人同稱「超級戰隊」粉絲

有既,請你自己睇清楚下面,你自己既所作所為已犯版規,無謂自己用石硱自己

最後,講番我點解唔歡迎你

可能你唔記得,但我份人好記仇

係大約 8 年前,你曾經偷過我圖,我辛辛苦苦拍出黎既野,你一個唔該就當係你自己, 貼出黎放係另一個戰隊同好個 POST 裡面,我問過你,你話網上圖片係人都用得,仲講到自己好無辜

由嗰日開始,我就記住你直到今時今日

所以,以後我都唔想係我 D POST 入面見到你再出現

話就講完,你繼續做你忠誠既廢物啦,唔阻你

玩具Joe 發表於 30-1-2022 09:55 PM
感謝Ben兄咁用心及詳細既分享!ET呢個系列出左好多特攝角色都好吸引, 只是價錢令人卻步, 同埋唔太喜歡D關節 ...

非常多謝 JOE 兄,又係另一位老友記

今次入五勇士,除左係愛,其實也有課金既意味係裡面

驚佢會好似 SHF 咁斷 LINE 呀

多一個人課金,都叫多分說服力俾磁石廠睇到,超級戰隊系列原來都仲有市場
benbenben4213 發表於 31-1-2022 01:07 AM
多謝 VINCE 兄啦,每次想分享玩具,第一時間還是想起 TD

小弟唔太識點樣用拍片方式表達,所以還是相信自 ...

多謝 Ben兄 不離棄 TD
如果想自己拍片,其實簡單用部手機對住件玩具,一路玩一路講解就可以。
不過最煩既其實唔係拍片,係做 後期加工 同 剪片。
如果唔介意小弟手工差,我都可以幫手,拍片 或 做後期製作 ga

benbenben4213 發表於 31-1-2022 01:13 AM
對唔住魔魔,我知錯嘞

我唔唔會再話您「蝦」個女架嘞

我份人好記仇o既~~~   

不過我係真心支持你個post
......真係好耐、好耐、好耐冇見過一個咁有heart  o既玩具比較post~~
簡直有初戀感覺!

btw,紅勇士我有shf,冇入ET。
SHF紅勇就大致係咁啦,玩上手都冇乜特別。
可能我對五顏六色o既戰隊人物一直愛不夠。

至於ET,我早兩年入o左對天地雙龍,果隻就不得了。
我諗早重要係自己對天地雙龍有大愛。
比較之下,雙龍造型亦肯定比戰隊系有特色。

似乎shf遮蓋能力比較好,但細節上E版比較好,此廠出既玩具只有深度friends向,到而家仲有野出唔汁,我真心佩服呢間廠。

佢出既野都比較小眾向, 係無其他選擇下可能都要'屈服', 佢隻閃電超人都幾吸引架!