Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Generations Selects Titan Black Zarak

純白騎士姬Saber 發表於 14-1-2022 04:39 PM
999人仔。。換算HKD只不過.....
我反嘔城1500入
傷心

加油呀,我相信大家都期待緊,你加咗補件之後的相

讓大家久候喇,已經開放加配補件的相  發表於 19-2-2022 02:44 PM
純白騎士姬Saber 發表於 14-1-2022 04:39 PM
999人仔。。換算HKD只不過.....
我反嘔城1500入
傷心

其實而家品管差係好正常嘅一件事,只要唔係斷件,或者個樣出事,我都已經佛系心態,反正都係睇運氣
純白騎士姬Saber 發表於 14-1-2022 04:32 PM
LG-50以最終話魔鬼Z黑薩克對比
比例表現正如你講

等官方的超神仁萊新版都唔知要等幾耐,咁不如去買第三方啦,有幾間第三方做得唔錯
Dancougaproto 發表於 14-1-2022 05:43 PM
等官方的超神仁萊新版都唔知要等幾耐,咁不如去買第三方啦,有幾間第三方做得唔錯 ...

同意,宜家TT社搞緊雷電大合體,都唔知搞幾耐先至完工,想等MP超神仁萊可能真係等到天荒地老。
小弟認為FansHobby果隻超神仁萊幾好,夠哂大隻,而且呢間廠出「超神」角色都好積極,博派少年頭領出完又打算出Doubledealer,樓主兄可以考慮一下!

同意, 等官方會等到天荒地老, 小弟幾睇好 KFC 的 grand raijin 和 raiju.

Fans Hobby MB-06 Power Baser
拖頭車身太知
加上整體我覺得唔太似仁箂
都係唔考慮...

官方出超神仁箂我就等
唔出就算!

配置了DNA補才能還原真. Black Zarak
人型都係唔夠厚實
雙腿未夠粗大....
但彌補到官方出得唔完善
DNA補件上次綠蠍分三盒出
今次黑蠍一盒過出
當中不能隨喜好部份作挑選
有利有弊
一盒過唔使煩撲其它2盒
但就要一次性付清總價....都幾貴
黃色件膠好脆

Black Zarak

TYRANT SPEAR

Black Zarak

TYRANT SPEAR

純白騎士姬Saber 發表於 17-1-2022 09:53 PM
Fans Hobby MB-06 Power Baser
拖頭車身太知
加上整體我覺得唔太似仁箂

我覺得呢隻三廠幾年前出嘅MP級仁萊,當年嚟講算唔錯,而TT社應該冇乜可能會喺MP條line出超神仁萊,就算有,都未必會好得過呢隻。

https://youtu.be/l3hG1of3t8c
laiken 發表於 20-2-2022 11:42 PM
我覺得呢隻三廠幾年前出嘅MP級仁萊,當年嚟講算唔錯,而TT社應該冇乜可能會喺MP條line出超神仁萊,就算有 ...

如果TT社出超神版
肯定係最似既仁箂
我比較放心

外貌肯定好過呢隻無可能似既版本先
變形好唔好玩?呢部份留番出先講

如果唔出就算
都無熱情買呢隻唔太似第三方....
蠍子形態好有型, 多謝師兄分享靚相. 另外, 隻fans hobby 超神仁萊, 都有不少好評, 不過小弟都係比較偏愛 takara LG 嗰隻.

裝咗配件包身形順眼好多,可惜整唔到左右接地。
另外ching 有冇興趣買返隻dynaction Eva 配支卡西烏斯槍配black zarak 用
純白騎士姬Saber 發表於 21-2-2022 10:06 AM
如果TT社出超神版
肯定係最似既仁箂
我比較放心

TT社出仁萊,理論上當然最忠於原著,之不過MP級的QC同埋膠料,小弟就好唔放心。
FansHobby果隻仁萊外型的確唔太似,身型有D似大肚婆,小弟都掙扎咗好耐,見佢出紅眼版本先至決心扑鎚。
玩上手先覺得佢好野,至緊要係佢尊重返官方原來玩法,至於身型睇睇吓就慣。
官方呢隻Black Zarak的確係正,黑金二色真係絕配,不過小弟都係驚佢身上D黃色膠出事,所以都係忍手唔入。
百載真純 發表於 21-2-2022 07:27 PM
蠍子形態好有型, 多謝師兄分享靚相. 另外, 隻fans hobby 超神仁萊, 都有不少好評, 不過小弟都係比較偏愛 ta ...

蠍子當然最有型
但係側身睇會見到下面難睇的褶????板
仲有背包唔夠厚,蠍子尾部形狀睇落唔順眼
接得唔好

都知FB超神仁箂多好評
如果出埋黑薩克/格蘭呢對
配合霸王就可以假想月面戰了

最衰TT社同比例永遠出唔齊4個....