Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] DX 暴太郎戰隊

Dancougaproto 發表於 30-4-2022 08:36 AM
呢個價錢真係差唔多,變形金剛價錢都至少$100起跳,但通常好細隻,takara 新幹線戰士,細細隻都要三百幾, ...

沒辦法,現在國內的生產成本比十幾年前升了很多,尤其工人工資,現時中國的生產成本已沒有優勢,餘下的只有生產經驗技術,所以很多公司都嘗試轉戰越南、馬來西亞等地,但問題係品質和技術方面還未成熟,現在只能主力繼續在大陸生產,加上師兄所講的賺到盡,所以定價只會越來越貴。
嘩,甘大隻又靚仔有分體有可動先五百幾
冇睇開冇買過戰隊既我,即刻訂左
某品牌2千幾真三一比原色膠就真係膠

jeffyen83 發表於 30-4-2022 11:37 AM
嘩,甘大隻又靚仔有分體有可動先五百幾
冇睇開冇買過戰隊既我,即刻訂左
某品牌2千幾真三一比原色膠就真係 ...

估唔到連DX唔駛半日就截訂, 上年機界果舊野都要4魚中呢隻只係5魚尾抵玩好多, 只望佢以後的DX都KEEP住呢個質素
希望下年造型都大改吓,唔好咁細路
yugi 發表於 30-4-2022 06:04 PM
估唔到連DX唔駛半日就截訂, 上年機界果舊野都要4魚中呢隻只係5魚尾抵玩好多, 只望佢以後的DX都KEEP住呢個 ...

係喎,剛去睇真係額滿,好彩訂得快
訂?乜而家買呢d嘢都要訂㗎咩?到時大把貨呀,訂貨仲貴過現貨,咪做老襯啦
未買過戰隊野,為免擔心食炒或冇貨,如真係貴左幾草,但唔使頻撲仲送上門,我個人覺得ok既
網圖

睇完條片又好似無想像中咁好咁
yugi 發表於 22-5-2022 09:46 AM
睇完條片又好似無想像中咁好咁

係有d誇張咗嘅,喺近年戰隊界黎講確實係有d突破,但呢d只係其他玩具嘅基本要求,有人話係兒童玩具嘛,但新幹線戰士都有做到靚外形同唔錯嘅可動

HJ作例

DX 與 SHF

丫,隻 Don鬼退神 會唔會出 合金版 呢
有d條腰就粗d,有d條腰就幼d,錯覺?
紅部機雙手好似零可動無得上下郁動, 紅同黃最好學手裡劍咁另出隻可動版