Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] DX 暴太郎戰隊

膠膠膠 !成日都話膠!細路仔玩具來咋!家陣出比你地啲老鬼玩㗎咩?睇唔睇到盒面寫咩呀?三歲以上呀!
bigbigfriend 發表於 29-4-2022 07:10 PM
膠膠膠 !成日都話膠!細路仔玩具來咋!家陣出比你地啲老鬼玩㗎咩?睇唔睇到盒面寫咩呀?三歲以上呀! ...

絕對同意師兄所講,幾十歲人仲睇戰隊,仲玩玩具,心智未成熟? 陪下仔女睇就無乜所謂,家下咁樣一件嘢要七八舊水買比細路玩,值得嗎?
buddylee 發表於 29-4-2022 07:35 PM
絕對同意師兄所講,幾十歲人仲睇戰隊,仲玩玩具,心智未成熟? 陪下仔女睇就無乜所謂,家下咁樣一件嘢要 ...

啱呀!我一直都認為該年代嘅戰隊劇集和玩具係for該年代嘅細路睇/玩嘅,成年人當然可緬懷回憶佢年代嘅戰隊事物,不過今次爆太郎劇情拍得幾有趣,幾適合成年人看。至於玩具方面始終對象係兒童,看看簡單嘅變形合體設計就知道,對住件兒童玩具諸多批評,我覺得很可笑,想要唔膠全上色?以依家生產成本唔收你過千?咁值唔值買比阿仔玩?咁睇下你對佢嘅愛有幾深啦,我講係對你個仔,唔係件玩具呀!
原來批評一件玩具都會得罪某d人,三歲小朋友唔玩得合金玩具?一言堂?講句膠過頭會令某d人唔高興?!
taifat 發表於 29-4-2022 10:26 PM
原來批評一件玩具都會得罪某d人,三歲小朋友唔玩得合金玩具?一言堂?講句膠過頭會令某d人唔高興?! ...

唔係唔高興,只係見好多人對一件玩具市場定位係咩,人哋點解要咁做都唔了解就隨口批評,感覺可笑啫。
成件成品係膠,咁咪話膠囉,唔通呃自己話佢係鉄咩,間公司市場定位関我哋呢d消費者咩事',唔通我贊成佢,佢會將件貨平d賣比我咩,唔通消費者買一件玩具之前要理解間公司嘅市場定位?!我真係覺得好可笑
指住隻豬話呢隻係豬,咪即係廢話囉,評論低質係要受下人批評㗎啦,檢討下啦
點解你評論玩具就可以, 人地評論你個評論又唔可以呢?
Garycharm 發表於 29-4-2022 08:33 AM
膠感都有好多種,依家好食玩FEEL~~~

我寧可要翻以前個種家電feel
bigbigfriend 發表於 29-4-2022 08:07 PM
啱呀!我一直都認為該年代嘅戰隊劇集和玩具係for該年代嘅細路睇/玩嘅,成年人當然可緬懷回憶佢年代嘅戰隊 ...

呢個價錢真係差唔多,變形金剛價錢都至少$100起跳,但通常好細隻,takara 新幹線戰士,細細隻都要三百幾,計返戰隊今次三十幾cm 都係收你600,以日本的性價比來講已經算超值。雖然現在玩具上五百都算貴,但以前都係咁架,見到啲DX好正,屋企人又嫌貴唔買比你。
玩具一直都是奢侈品,正如你唔會問名牌手袋值唔值,如果DX不合眼緣,真的可以無視他
雖然我唔明白鐵的價錢,但是確實現在的玩具只有價格跟上時代的變化, 顏色和用料真的比不上以前,所以B記一味追求利潤最大化,真係唔抵讚
呢隻算大隻,而且外型比前嗰幾代好好多
taifat 發表於 30-4-2022 08:46 AM
呢隻算大隻,而且外型比前嗰幾代好好多

希望唔係迴光返照

可能2號機械人已變回以前一舊零可動
Dancougaproto 發表於 30-4-2022 08:36 AM
呢個價錢真係差唔多,變形金剛價錢都至少$100起跳,但通常好細隻,takara 新幹線戰士,細細隻都要三百幾, ...

沒辦法,現在國內的生產成本比十幾年前升了很多,尤其工人工資,現時中國的生產成本已沒有優勢,餘下的只有生產經驗技術,所以很多公司都嘗試轉戰越南、馬來西亞等地,但問題係品質和技術方面還未成熟,現在只能主力繼續在大陸生產,加上師兄所講的賺到盡,所以定價只會越來越貴。
嘩,甘大隻又靚仔有分體有可動先五百幾
冇睇開冇買過戰隊既我,即刻訂左
某品牌2千幾真三一比原色膠就真係膠