Toysdaily 玩具日報

查看: 10475|回復: 21

[分享討論] 機械人研究所:Metal Robot魂 機動戰士 W 機體 (23年4月Updated)

機械人研究所:Metal Robot魂 超合金 Wing Gundam Zero / 飛翼高達零式

今個期發片日剛剛係「平安夜」唔知網友們會唔會買件禮物比自己開心下呢。如果係我,今年我自選買既 christmas 禮物就一定係 d 隻「Metal Robot魂 超合金 Wing Gundam Zero / 飛翼高達零式」。至於期望有人送比我既呢就當然係 超合金魂 宇宙飛龍 啦 ~ anyway, 現在就等小編同大家分享下 d 隻 Wing Gundam Zero 先 la ... 去片 ~

Metal Robot魂 超合金 Wing Gundam Zero / 飛翼高達零式
價格:13,000日圓(未含稅)
發售:2021年12月

https://youtu.be/SLfQtR4uwhE

主持:Vince
製作:Vince【vince@toysdaily.com

如果大家喜歡,記住 訂閱、LIKE 同 SHARE 呀。

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!

機械人研究所:Metal Robot魂 超合金 Gundam Epyon / 艾比安高達 / 惡魔高達

之前小編已同大家介紹了「Metal Robot魂 超合金 Wing Gundam Zero / 飛翼高達零式」 https://youtu.be/SLfQtR4uwhE 。如果《機動戰士 W》入面 Wing 係最強之槍,艾比安高達 或者我地香港人叫過佢做 惡魔高達 既 Gundam epyon 就應該係 W 入面既最強之劍。今集「機械人研究所」同大家分享一下「Metal Robot魂 超合金 Gundam Epyon / 艾比安高達 / 惡魔高達」 啦 ~

Metal Robot魂 超合金 Gundam Epyon / 艾比安高達 / 惡魔高達
價格:14,500日圓(未含稅)
發售:2022年6月

https://youtu.be/aksBDn20D1w

製作:Vince

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!
WING ZERO再販插水, 開訂唔洗狗舊
熱狗OO 發表於 4-7-2022 01:14 PM
WING ZERO再販插水, 開訂唔洗狗舊

對未買既人係好事,對買左既人唔關事。
機械人研究所:Metal Robot魂 超合金 Gundam Deathscythe Hell / 地獄死神高達

今次既 Metal Robot魂 超合金 Gundam Deathscythe Hell / 地獄死神高達 已經係小編第三次介紹《機動戰士 W》入面既機體。相比起 Wing Gundam Zero 同 Gundam epyon,地獄死神高達雖然小左變形,但因為有對惡魔翅膀可扭動,所以一樣好好玩。

Metal Robot魂 超合金 Gundam Deathscythe Hell / 地獄死神高達
價格:16,500日圓(未含稅)
發售:2022年10月

https://youtu.be/IGuHS4zYCLE

製作:Vince【vince@toysdaily.com

如果放落原始超合金系列就好了,不過見到可以出齊五子成品有合金都開心了

結果死神高達會出gffmc?
mushroom 發表於 23-11-2022 03:16 PM
如果放落原始超合金系列就好了,不過見到可以出齊五子成品有合金都開心了

結果死神高達會出gffmc? ...

gffmc 會出 地獄死神 EW版。
見wing zero插水,睇下片先
mushroom 發表於 10-2-2023 10:49 AM
見wing zero插水,睇下片先

780可以接受

缺點上次說了, 優點我想到一個係幾好的

就是你擺雙槍射擊時出奇的順暢, 一手揸一枝槍然後你拉住拍埋去就OK了, 兼且夠力唔 "THE", 我非常驚奇,

通常這樣搞手腕必甩, 要合左枝槍再砌手然後好辛苦把整夠野連接手腕, 搞完之後又不舉
我前晚係 INS 宇宙船買咗 Wing Gundam Zero ($699)
熱狗OO 發表於 10-2-2023 12:04 PM
780可以接受

缺點上次說了, 優點我想到一個係幾好的

再謝師兄
tsang_20190721 發表於 10-2-2023 12:10 PM
我前晚係 INS 宇宙船買咗 Wing Gundam Zero ($699)

900入的我的心再碎一截
早買早享受呀!

唔夠大係好差勁, 拍埋垃圾UNIVERSE既普通WING矮半個頭我的心裡即爆粗
機械人研究所:Metal Robot魂 超合金 Altron Gundam 雙頭龍高達

上星期就收到了 Metal Robot魂 超合金 Altron Gundam 雙頭龍高達。所以「機械人研究所」就繼續拍片介紹《機動戰士 W》入面既機體啦。而今次雙頭龍高達最有驚喜既當然就係可以變龍頭既雙手啦 ~ 真心好好玩。

Metal Robot魂 超合金 Altron Gundam 雙頭龍高達
價格:17,050日圓(連稅)
發售:2023年04月

https://youtu.be/fCqyEpOuvTk

製作:Vince

如果大家喜歡,記住 留言、LIKE、SUBSCRIBE 同 SHARE 呀。