Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 超合金魂再販投票

redfish 發表於 2-11-2021 03:34 PM
GX-36再販過,仲插晒水,現在要再出,定價一定唔止兩萬二,加上有插水前科,正常都唔會再出
...

插水係因為品質問題吧?我記得gx36炮盞燈好容易壞,履帶又會斷先搞到插水,如果再版收復了這些問題,應該就唔會插水的
Yes,+再改喷金屬紅色,2號機内改用金屬支柱,小改以往的缺点,肯定仲有巿場!!
可再加特效如:伊狄安劍&全方位飛彈發射~超正!!!
Dancougaproto 發表於 2-11-2021 04:51 PM
插水係因為品質問題吧?我記得gx36炮盞燈好容易壞,履帶又會斷先搞到插水,如果再版收復了這些問題,應該 ...

我覺得插水係因為吉母王係香港真係無咩人氣,套卡通無係香港上過,亦無咩係漫周/AClub介紹過,再加上個樣真係幾... 薯
黑翼pls.     
fallout8 發表於 2-11-2021 08:54 PM
我覺得插水係因為吉母王係香港真係無咩人氣,套卡通無係香港上過,亦無咩係漫周/AClub介紹過,再加上個樣 ...

插水是因為肩膊鉚釘位未開盒自然爆裂,設計有問題,如再出,一定要R版修正,可惜FA版試水溫反應麻麻?
fallout8 發表於 2-11-2021 08:54 PM
我覺得插水係因為吉母王係香港真係無咩人氣,套卡通無係香港上過,亦無咩係漫周/AClub介紹過,再加上個樣 ...

當年漫周/AClub是曾經介紹過「傳說巨神」此作品,我手上有一整套Aclub可作証明。
當年亦有大量模型及玩具在各文具&玩具店熱賣中。

因此,現在的中國香港人玩家認識傳說巨神,其實人数不少,是知名度高的動畫之一。
waiwaiwai326 發表於 2-11-2021 09:51 PM
插水是因為肩膊鉚釘位未開盒自然爆裂,設計有問題,如再出,一定要R版修正,可惜FA版試水溫反應麻麻? ...

我果隻係初級,唔覺肩膊有問題,只係覆帶係幾年後自動斷裂,可能第二批再販先出事。
FA版成條line根本係失敗之作,超級系機械人個核心價值就係變型合體,亦唔會有人願意花成千蚊去買隻山口式機械人來玩。
G-man 發表於 3-11-2021 11:38 AM
當年漫周/AClub是曾經介紹過「傳說巨神」此作品,我手上有一整套Aclub可作証明。
當年亦有大量模型及玩具 ...

謝師兄指正,隔大耐唔記得lor
fallout8 發表於 3-11-2021 12:19 PM
我果隻係初級,唔覺肩膊有問題,只係覆帶係幾年後自動斷裂,可能第二批再販先出事。
FA版成條line根本係 ...

想知條帶有無得救或搵野代替
龍騎 發表於 3-11-2021 09:54 PM
想知條帶有無得救或搵野代替

條帶係硬化左斷開幾截,應該無得敉....唔知其他師兄有無方法去救....
如果吉姆王出強化改良版、R版係好事。
如果講玩變形合體系統,呢隻真係堅好玩-----一二叫合體果個位置真係超正,玩到停唔到手。
Garycharm 發表於 4-11-2021 11:39 AM
如果吉姆王出強化改良版、R版係好事。
如果講玩變形合體系統,呢隻真係堅好玩-----一二叫合體果個位置真係 ...

呢隻真心好玩, 以當時咁既價錢, 就有咁多野,
反而 gun ba 就太復雜
我等飛影出box set, 像舊合金般一次過三隻免煩
飛影全個合金魂糸列,若加返電鍍&金屬色落去,會好看得多!!