Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 太陽勇者火鳥號

ben1982 發表於 4-10-2021 11:58 AM
重想訂三獸王, 有冇師兄訂左?

我訂左,童年回憶,無計 ~
官方 video preview updated

https://youtu.be/CMj6dxCWh5Q

試板介紹

SMP 三獸合体魔王【PB限定】

SMP 雷鳥號

旋風雷鳥號

終極旋風火鳥號

https://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20211124_smp

放素組試辦圖,不貼貼紙,不用cg,可見Bandai幾有信心
waiwaiwai326 發表於 24-11-2021 11:18 PM
放素組試辦圖,不貼貼紙,不用cg,可見Bandai幾有信心

試版仲未有pre-painted parts, 佢咁show都唔係第一次,依家令我最礙眼就係個前臂關節,佢唔似有預到美形關節件
AYJ 發表於 20-10-2021 06:53 PM
我訂左,童年回憶,無計 ~

限定無計唔訂唔得...雖然近排都多了出貨時有唔少限定現貨在市面...
又登入唔到 發表於 25-11-2021 12:35 AM
限定無計唔訂唔得...雖然近排都多了出貨時有唔少限定現貨在市面...

我都訂左, 但腳部係邊到變出黎
希望有美化部件....大合體手肘真的太怪異了...
SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 太陽勇者火鳥號 2
SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 太陽の勇者ファイバード2
メーカー希望小売価格: ¥1,950(税込:¥2,145)
2022年2月21日 発売
https://www.bandai.co.jp/candy/p ... 49660700326000.html

桑契 發表於 25-11-2021 07:30 PM
希望有美化部件....大合體手肘真的太怪異了...

所以我寧願他獨立做好一隻= =大合體做另一隻好過

始終勇者系列大小比例問題....後繼機是合落 第一部機的手手腳腳 身體

變了好脹
yoffy0112 發表於 4-2-2022 08:15 PM
所以我寧願他獨立做好一隻= =大合體做另一隻好過

始終勇者系列大小比例問題....後繼機是合落 第一部機的 ...

咁呢個SMP系列就係努力去做返原設做到果啲嘢,要外型靚可以等下壽屋(我相信會出太陽勇者)
壽屋係靚同D料較實淨, 不過D關節唔多好扭, 特別肩關節係個身入面淨係上下郁隻手都會比個身頂住郁唔到
外形好滿意,唔該出合金魂啦
newnov 發表於 5-2-2022 12:47 PM
外形好滿意,唔該出合金魂啦

Agree.

好彩冇買之前連埋白銀勇者果SET食玩, 如果唔係就傻仔咗!
三獸王出左貨,有冇師兄爆箱呀?