Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年3月 ROBOT魂<SIDE MS> RGM-79(G) 陸戰型吉姆 ver.A.N.I.M.E.

用戶不存在 發表於 30-7-2021 01:57 PM
佢響0083戲份比較多,同埋0080果陣冇帶熱能劍

不來如此, 謝謝師兄指導, 那麼是不是表示, B記會出隻0080呢....我成日以為0083只有果隻陸上型大魔, 無留意宇宙戰....
根本英俊 發表於 30-7-2021 02:14 PM
不來如此, 謝謝師兄指導, 那麼是不是表示, B記會出隻0080呢....我成日以為0083只有果隻陸上型大魔, 無留 ...

如果 Bandai 真係出 0080 版嘅 Rick Dom II,應該會係出攻擊殖民衛星用嘅綠色版. 雖然只係出咗兩個 shot, 但就留下唔錯嘅印象

Rick Dom II (0080 Colony Attack Colors)

Rick Dom II (0080 Colony Attack Colors)
根本英俊 發表於 30-7-2021 01:28 PM
我只鐘意0079-0083之間果幾個系列, 即0079, 0080, 0083, 08小隊, 所以Z之後果D我唔係太中, 一來佢未必做 ...

「Z」面世比0080, 0083, 08 MS小隊仲要早,而0080, 0083, 08 MS小隊係OVA,正常來講係唔俾錢就無得睇,所以呢三套野先至係借「一年戰爭」名堂Cap水之作!
「Z」入面果堆TMA/TMS,變型構造唔算複雜,N年前的MIA差唔多出齊,如果B社唔追求「完全變型」,根本就無難度,只需改善造型+強化人型可勳性就得!
比起陸戰型高達,小弟更加喜歡呢隻陸戰型吉姆,B社今次做得好,必買!

Donerkebab 發表於 30-7-2021 09:41 PM
如果 Bandai 真係出 0080 版嘅 Rick Dom II,應該會係出攻擊殖民衛星用嘅綠色版. 雖然只係出咗兩個 shot, ...

綠色版都有機會,始終已經有個模響度,另外希望MS-14JG會出白狼版,不過0080剩返嘅魔蟹E同量產型鐳射大砲應該機會不大了!
eddiem249 發表於 30-7-2021 12:35 AM
其實呢,之前出既Z Gundam Robot 魂唔係屬於ANIME系列的, 出完08可能出番Z 系列

Blue Destiny, 0093 ver ANIME?  

請問呢一部吉姆 好好似陸戰高達咁有個大型嘅背包可以放武器入去嗎?
ROBOT魂 <SIDE MS> RGM-79(G) 陸戦型ジム ver. A.N.I.M.E.

価格:7,150円(税10%込)6,500円(税抜)   
発売日:2022年03月

■商品仕様
全高:約125mm
材質:PVC、ABS製

■セット内容
・本体
・交換用手首左右各4種
・手首格納デッキ
・ビーム・ライフル
・ハイパー・ハンマー
・100mmマシンガン
・ショート・シールド
・シールド
・シールドグリップ
・各種エフェクト一式
・各種ジョイント一式

https://tamashii.jp/item/13792/

即係陸戰型高達(吉姆頭)要自己換????
橫濱地標大廈展出

發售延期
ROBOT魂 <SIDE MS> RGM-79(G) 陸戦型ジム ver. A.N.I.M.E.
2022年3月 → 2022年4月発売予定
https://tamashii.jp/importance/184/
延期發售
2022年4月 → 2022年5月発売予定
https://sp.tamashii.jp/importance/185/
stonekeung01 發表於 31-3-2022 04:39 PM
延期發售
2022年4月 → 2022年5月発売予定

又改日期...