Toysdaily 玩具日報

查看: 13795|回復: 52

[新品消息] ENTRY GRADE 1/144 STRIKE GUNDAM 突擊高達

ENTRY GRADE 1/144 STRIKE GUNDAM 突擊高達
発売時期:2022年1月発売予定
価格:770円(税10%込)

ENTRY GRADE 1/144 STRIKE GUNDAM 突擊高達 (Lite Package Ver.)
発売時期:2021年12月発売予定
価格:550円(税10%込)

一番賞 機動戰士 GUNDAM GUNPLA 2021 D賞
ENTRY GRADE 1/144 STRIKE GUNDAM 突擊高達 Solid Clear
発売時期:2021年9月下旬発売予定
価格:790円(税10%込) ※くじ1回の値段です。

「Heart」GUNPLA進入ROUND BOX ENTRY GRADE 1/144 STRIKE ROUGE 突擊嫣紅 (Lite Package Ver.)
発売時期:2021年10月発売予定
価格:1,650円(税10%込)

https://bandai-hobby.net/site/entry_grade/strikegundam.html

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
會吾會出全高達列傳呢。。。
出齊配備會入多幾盒:57:
EG攻擊個頭分件真係冇得頂,連HG都唔係佢果皮!
框架上短角、眼好似注同一顏色,
好奇嫣紅點分番兩隻色
真係估佢唔到,仲以為佢會出吉姆先
又有膠袋版,各大高手又可挑戰唔開袋砌完隻Strike:x
好,出晒高達啦,好鍾意呢個系列,而家可以令我有動力砌的就係呢個系列,
下一隻應該出 exit,雖然我想佢出mk2 ,zeta個啲先
newnov 發表於 2-5-2021 06:40 AM
好,出晒高達啦,好鍾意呢個系列,而家可以令我有動力砌的就係呢個系列,
下一隻應該出 exit,雖然我想佢出 ...

出 GM, Jegan 同 Leo 先發達, 只要改下色同出下特殊裝備配合下真係會大手大手入
keroro-1972 發表於 2-5-2021 08:12 AM
出 GM, Jegan 同 Leo 先發達, 只要改下色同出下特殊裝備配合下真係會大手大手入 ...

同意, 出量產機又平又快砌好真係幾吸引 XD
darkfreedom 發表於 2-5-2021 08:36 AM
同意, 出量產機又平又快砌好真係幾吸引 XD

兵仔最啱多入
對比RX78, 今次冇左鎖骨同博頭之間關節 (博頭拉唔到上去貼頭)

排板做唔到RX78咁靘

ENTRY GRADE 1/144 STRIKE GUNDAM 突擊高達
ENTRY GRADE 1/144 ストライクガンダム
価格: 770円(税10%込)
発売日: 2022年01月
https://bandai-hobby.net/item/4698/

本帖子中包含更多資源

x
RX78出時驚為天人, 可動性超高, 高過HG不少, 尤其腳板接地性拔群

好喇, 幾個月後, 我終於知點解咁平

小那星D關節玩得多係急速鬆化, 我強調係急速, 真係睇住佢一日鬆過一日, 我隻EG RX 78軟骨散到已經企唔到!

我玩得幾多呢? 岩岩砌好梗係玩多D, 之後兩個星期轉一次POSE咁囉, 咁已經死左架喇!
ENTRY GRADE 1/144 STRIKE GUNDAM 突擊高達 (Lite Package Ver.)
ENTRY GRADE 1/144 ストライクガンダム(ライトパッケージVer.)
価格: 550円(税10%込)
発売日: 2021年12月
https://bandai-hobby.net/item/4738/

本帖子中包含更多資源

x