Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 9月 魂限 NXEDGE STYLE 新星龍神丸 (宇宙界型)

魂 NATIONS TOKYO 展出
魂 NATIONS TOKYO 展出

精精已有货,3xx

其實已經派咗貨好耐,你應該話明眼人仲有現貨賣
我等robot魂出佢同黑龍角,呢個系列膠又唔靚,造型又麻麻
newnov 發表於 17-10-2021 05:56 AM
我等robot魂出佢同黑龍角,呢個系列膠又唔靚,造型又麻麻

R魂黑龍角:自果次展覽過之後都無乜消息,今個月派完隻R魂濃瘡丸之後如果仲無聲氣都唔知等唔等到佢出
R魂「復活」後第一隻濃瘡丸就魂限見,再加上NXEDGE STYLE果邊發表咗真夏鬼丸之後就無下文,魔神呢條Line似乎唔多樂觀。
呢隻宇宙界型,小弟原本無諗住買,宜家都要重新考慮,因為錯過咗就未必再有下次(R魂版)!
THOUTHER 發表於 17-10-2021 12:32 PM
R魂「復活」後第一隻濃瘡丸就魂限見,再加上NXEDGE STYLE果邊發表咗真夏鬼丸之後就無下文,魔神呢條Line似 ...

我都係咁諗,加上宇宙界型本來就係將新星龍神丸小改+改色而成,講到R魂新星龍神丸,佢本來就係一隻偷工減料簡化劣質貨,30周年版本係有改造不過都只係小改進,再响呢個基礎上又改一改都唔會成為一件高質貨,呢次NX版本宇宙界型你會發現對大龍爪要做得好唔係容易(上到R魂我唔會預期佢要拆件,唔拆件之下去造對爪我覺得要花心思),咁諗落去都唔敢諗佢真係會肯整出嚟,再講依家啲新魔神都已經全上魂限,咁玩法只可預期佢要走响SDX的路(即係等摺)

4xx入左,當俾錢買版權俾第三廠個隻,人地真係有heart 過笨大囉
G-man 發表於 16-10-2021 10:04 PM
精精已有货,3xx

NX魔神英雄傳價錢個range真係好大,當夏鬼丸、邪戰角、幻神丸、戰神丸都係二百有找,但呢啲就下下三百幾…咁俾人覺得呢條line專以人氣高嘅機坤水
個樣咁怪
等極都唔出既傳說機體, 不過 nx系列都要賣到 3xx 真係貴
前排好似見過新魔神英雄傳隻N 劍王龍神丸剪影宣傳相?
Shilly 發表於 20-10-2021 08:46 AM
前排好似見過新魔神英雄傳隻N 劍王龍神丸剪影宣傳相?

果隻係NX,但九成係魂限