Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 9月 魂限 NXEDGE STYLE 新星龍神丸 (宇宙界型)

yugi 發表於 15-4-2021 06:43 PM
最唔明點解呢個系列的關節要做要咁鬼鬆

會唔會又係東南亞國家造工問題?
居然魂限,应该都要两百几蚊先买到。上星期喺某店99蚊买咗只NX龙苍丸应该冇哩只歌仔唱嘞。

日本的確係魂限,但港版九成會變普通行貨賣,當然未必會大跌
chlycab 發表於 15-4-2021 03:40 PM
見到新星龍神丸(宇宙界)幾興奮,但NX出......

所以小弟決定忍手唔買,雖然小弟等咗佢廿幾三十年。搏B社日後出翻R魂版!
呢隻NX版,訂價直逼R魂水平,但質素只等如Gundam Universe,擺到明係搵一眾魔神迷笨,小弟寧願再等吓!
THOUTHER 發表於 16-4-2021 01:43 AM
所以小弟決定忍手唔買,雖然小弟等咗佢廿幾三十年。搏B社日後出翻R魂版!
呢隻NX版,訂價直逼R魂水平,但 ...

隻30周年版R魂新星龍神都改過哂啲關節,其實都唔差在改下模嚟佢啦,係都要放NX出,NX版魔神就係衰在個手腳頭比例,好多隻都出得唔靚
k_dash 發表於 16-4-2021 06:59 AM
隻30周年版R魂新星龍神都改過哂啲關節,其實都唔差在改下模嚟佢啦,係都要放NX出,NX版魔神就係衰在個手腳 ...

Nx版龍星丸唔知做乜好似新sd三國傳模型咁要做到手肘位45度屈起搞到拿劍好怪
4800yen魂限開訂應該8算,380以上
Nx魂限價....香港開訂要 $$%.....我諗緊要唔要跳船....
只玩 PLAMAX 魔神英雄傳模型....
終於等到出呢隻,之前Robot魂等到斷line都等唔到,NX終於都出
fktuen 發表於 16-4-2021 10:24 AM
Nx魂限價....香港開訂要 $$%.....我諗緊要唔要跳船....
只玩 PLAMAX 魔神英雄傳模型.... ...

咁師兄你會唔會考慮集齊初代魔神? 因為 NX 同 Plamax 魔神 size 非常接近, 擺埋一齊仲以為係同一個系列,  plamax 有空王丸, 其他三王都有齊,  而 NX 就有幻神,  剛巧 plamax 就冇, 如果兩者 crossover 就可互補不足, NX 有得出第一界層 boss, 而且還有機會繼續出唔同界層的敵機.
百載真純 發表於 16-4-2021 02:07 PM
咁師兄你會唔會考慮集齊初代魔神? 因為 NX 同 Plamax 魔神 size 非常接近, 擺埋一齊仲以為係同一個系列,  ...

Nx有出過boss機?
百載真純 發表於 16-4-2021 02:07 PM
咁師兄你會唔會考慮集齊初代魔神? 因為 NX 同 Plamax 魔神 size 非常接近, 擺埋一齊仲以為係同一個系列,  ...

你個 idea 咁絕嘅:p

Nx 空神丸 & 幻神丸 size 最接近 PLAMAX.
其他都細咗個碼 :die:

不過睇 Nx 公報有敵人機  的確好吸引.
睇下到時忍唔忍到手, haha

等到芦田豊雄走咗十年後的今日 先出到宇宙界version
:o
yugi 發表於 16-4-2021 09:39 AM
Nx版龍星丸唔知做乜好似新sd三國傳模型咁要做到手肘位45度屈起搞到拿劍好怪 ...

新星龍神丸對大腿因為係方方正正,但佢股關節又唔太可以外八字咁轉出去,只能靠膝關節做外八字,結果就好醜樣,依家宇宙界型依然係原用返個舊設計:ar: