Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 森記

[玩具攝影] 森記炒冷飯系列︰裝著變身Kuuga

當年呢個系列亦幫我完咗宇宙刑事系列嘅心願,缺點係裝著客易跌配件,結果係改買SHF版,遷台都係keep SHF版,裝著版同另一堆玩具捐咗俾教會QQ
Kuuga 都係我最喜愛既Rider, 雖然一路有keep住追, 但係我覺得氣氛同節奏暫時都未有一套超越到佢。
亦都因為咁五代雄介亦係我最愛既主角, 就算小田切讓點講都好, 我依然覺得五代一定要佢演先正宗。DCD果個小野寺就算吧啦。

細個都有買裝著變身+車, 可惜無啦啦失左蹤, 可能俾屋企人扔左...
到依家就補番個遺憾, 舊版SIC、極魂、真骨雕、裝著變身、甲蟲+車、舊版腰帶、CSM腰帶都齊;
RAH 就買左Ultimate同Mighty, 設定集就買左3本果套, 色紙太難儲所以得3張, 仲有GU果件衫, 同埋特登買左隻shf既Ultimate黎display黑目。

但係Kuuga既野仍然仲有好多未收集得到...亦都未必會有收得完既一日。
多謝師兄分享,我都收佐一套Kuuga裝著,真係好正。全能形態我買佐港版同日版,其他都系日版,驚異全能好似得港版有,日版無出,唔知有無記錯。除佐kuuga,仲收佐一套AGITO,都系超正。
老文 發表於 23-3-2021 11:04 AM
港版主要係啞黑色,比日版光面型好多,不過我自己都入唔到,CHING有機會可以留意吓 ...

竟然有D咁嘅事?!:@
我好似喺in’s點見過,師兄都可以去睇下。
yugi 發表於 23-3-2021 11:23 AM
果陣時唔駛搶出左成個月先出去買都仲買到

懷念以前冇炒價冇人搶嘅玩具時代:oh:
G3X 發表於 23-3-2021 02:50 PM
個時文具鋪都有,同朋友行吓鋪頭仔,百貨公司都買到隻,依加又炒又盛,後追就要俾多1,2百...... ...

依家買玩具真係好恐怖,郁D就貴成舊
如果唔係好有愛,依家都好少買玩具
icyhugs 發表於 23-3-2021 04:07 PM
當年呢個系列亦幫我完咗宇宙刑事系列嘅心願,缺點係裝著客易跌配件,結果係改買SHF版,遷台都係keep SHF版 ...

當年套宇宙刑警都好型下......人生要保存玩具係有D難度......
我問教會D小朋友都係打機多,已經好少玩玩具。
森記 發表於 24-3-2021 07:51 PM
當年套宇宙刑警都好型下......人生要保存玩具係有D難度......
我問教會D

當年初代聖衣神話同裝著變身真係算售價相宜,一出糧就同班損友同事去進貢 XD
leungpak 發表於 23-3-2021 04:31 PM
Kuuga 都係我最喜愛既Rider, 雖然一路有keep住追, 但係我覺得氣氛同節奏暫時都未有一套超越到佢。
亦都因為 ...

雖然Kuuga喺我心目中係第一,但故事我鍾意Agito多D
Kuuga真係出好多產品,師兄收集到咁多都已經好犀利{:1_377:}
佢近排出咗隻金錶,上面用臨多數字,我個人覺得幾靚下。
kuugahiro 發表於 23-3-2021 10:09 PM
多謝師兄分享,我都收佐一套Kuuga裝著,真係好正。全能形態我買佐港版同日版,其他都系日版,驚異全能好似 ...

我都有套Agito,都係好正!
諗住遲下保養完再同大家分享下:)
kuugahiro 發表於 23-3-2021 10:09 PM
多謝師兄分享,我都收佐一套Kuuga裝著,真係好正。全能形態我買佐港版同日版,其他都系日版,驚異全能好似 ...
驚異全能出都係細盒,唔係好識分{:1_215:}
我都有套Agito,都係好正!
諗住遲下保養完再同大家分享下:)
icyhugs 發表於 24-3-2021 08:02 PM
當年初代聖衣神話同裝著變身真係算售價相宜,一出糧就同班損友同事去進貢 XD ...

兩者都係無敵嘅聖衣{:1_374:}
依家好難有又平又高質嘅玩具喇{:1_376:}