Toysdaily 玩具日報

查看: 7392|回復: 20

[新品消息] 食玩新品 [SHOKUGAN MODELING PROJECT] & SMP ALTERNATIVE DESTINY

食玩新ブランド SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT]始動!!!

https://youtu.be/axAZ-NRGdfw

SMP 新商品

今後預定登場系列

由 SHOKUGAN MODELING PROJECT 延伸「SMP ALTERNATIVE DESTINY」

「超造形」SMP ALTERNATIVE DESTINY 第一彈: GUNBUSTER

https://hobby.dengeki.com/news/1212402/

http://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20210319_smp

色好正,細節都唔錯,但係要收幾錢先?咁搞法真係$1000一盒食玩
呢d食玩從除左跳樓貨時入過八獸王外都無買過,

呢d係俾錯過左DX版同埋無啦9啦中左戰隊毒既人入手

咁貴既模型,我玩MG或PG好過。
馬仔 發表於 19-3-2021 12:02 PM

MG/PG會出 GUN BUSTER嗎?
呢隻既造形師係宮內利尚,你地成日吹奏好型嗰隻千值爛GGGG都係佢設計。

要買GUN BUSTER,選擇只有合金魂,SR合金,同青島文教出既模型,或者未來既SMP

可能第時其他廠會出,到時又要3,4千。我就唔想3,4千買啲易爛既合金,又要睇運氣同彩數,買到隻QC好既。

模型我自己砌自已噴,要咩色都得,貴極都無宜家啲合金咁貴

eddiem249 發表於 19-3-2021 12:42 PM
呢隻既造形師係宮內利尚,你地成日吹奏好型嗰隻千值爛GGGG都係佢設計。

如果出黎係模型既價都可以接受既
最怕出食玩出到貴一貴
雖然SR合金 GUNBUSTER依家難後追
但當時唔計最低價(即係明眼人清貨199)都係幾舊水
佢新呢隻如果訂價去到四五百就有D難攪了

機戰 OG 會出 smp ?
喂 ... 會唔會有 SRX :p
eddiem249 發表於 19-3-2021 12:42 PM

仲有好耐之前o既REVOLTECH YAMAGUCHI #101

NR-99 GUNBUSTER

換件變形合體

當年跳樓價98蚊入o左一盒,叫做OK

艾雲 發表於 19-3-2021 02:27 PM
仲有好耐之前o既REVOLTECH YAMAGUCHI #101

NR-99 GUNBUSTER

http://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20210319_smp
官方BLOG已說不能變形合體
偏重外型、可動、細節
宮內利尚(我流舞創戰)只是負責外型設計

til520102 發表於 19-3-2021 02:39 PM
官方BLOG已說不能變形合體
看起來是SMPAD都是都這個路 ...

唔變咪幾好,可動好啲,身體比例好啲
馬仔 發表於 19-3-2021 12:02 PM

我鐘意細隻D 比例可動好D咪買食玩lo  
依家好多怨念野都係靠佢出 佢唔好賣都唔會出多條 line啦
sk9091 發表於 19-3-2021 03:52 PM
我鐘意細隻D 比例可動好D咪買食玩lo  
依家好多怨念野都係靠佢出 佢唔好賣都唔會出多條 line啦 ...

咪係,有啲野等到死嗰日都未必會有機會出,就算出只會更貴

例如勇者指令,出合金齊晒4隻大合體,4千都唔知得唔得,仲要有人肯出喎

我一年內就齊4隻,可以大合體,都只係千幾。

睇番我記錄,我係不停小千值,自從天威後都無買過佢既產品線,GGGG都唔買,除左SRX之外。
我都有砌模型,要上色靚,上埋水貼噴埋油,再加技術同裝備,好多人去買成品好過自己整。
「SMP ALTERNATIVE DESTINY」GUNBUSTER  

咁睇黎勇者指令已收皮:cool: