Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 百獸戰隊 百獸合体

當你地曾經用4百幾蚊買過隻DX版玩過,再見到呢隻要砌既食玩,就會明白小弟感受。
馬仔 發表於 21-9-2021 07:23 PM
當你地曾經用4百幾蚊買過隻DX版玩過,再見到呢隻要砌既食玩,就會明白小弟感受。 ...

唔好再同十幾年前既野比,我細個100日元兌3蚊港纸,1/144模型係300日元

但係以前啲1/144既可動同宜家既點比?

以前DX又有冇SMP咁有型同高可動?
當你地曾經用4百幾蚊買過隻DX版玩過,再見到呢隻要砌既食玩,就會明白小弟感受。 ...

以前??以前一個M記餐十幾蚊, 依家一個DOUBLE都唔止, 以前星矢神話200蚊多點就買到, 依家3倍價都未必買到隻新出
SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 百獸合体 牙吠騎士 官方preview

https://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20211022_smp

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 百獸合体 牙吠獵人
SMP[SHOKUGAN MODELING PROJECT]百獣合体 ガオハンター
メーカー希望小売価格: ¥1,700(税込:¥1,870)
2022年1月24日 発売
https://www.bandai.co.jp/candy/p ... 49660627968000.html

我明白,我感受到,當年戰隊DX玩具都係500元上下一盒,吉之岛都係700~800元一盒。

現在用同樣價錢,只能買盒细小+自己砌的食玩模型,我砌過一盒黑獅子&飛影,之後發覺真係過唔到自己個心理関口。

所以決定放棄食玩模型系列了!!
stonekeung01 發表於 22-10-2021 10:31 PM
SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 百獸合体 牙吠騎士 官方preview

無訂紅猩..
G-man 發表於 6-1-2022 11:57 PM
我明白,我感受到,當年戰隊DX玩具都係500元上下一盒,吉之岛都係700~800元一盒。

現在用同樣價錢,只能 ...

點解我見到而家dx 好似都係幾百蚊一大盒?不過有五機合體都應該一千多啲
SMP 百獸合体 牙吠獵人

魔獸召喚,武裝完成!

預告

https://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20220121_smp

件武器一支膠棍仔支撐把巨劍感覺唔多穩陣咁

「SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 百獸合体 牙吠伊卡洛斯」 (一般發售)

獵鷹王

長頸鹿王

野鹿王

犀牛王/穿山甲王

「天空島型台座」収録!

牙吠伊卡洛斯

翼闊45cm!

翼造形

不是貼紙, 配件可更換

特效件

牙吠伊卡洛斯另類腳與臂

惡鬼擊滅 伊卡洛斯破碎!!

伊卡洛斯破碎用特效件

「SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 紅獅王 & 大象王」【PB限定】

與 SMP 百獸合体牙吠王的紅獅王比較

大象王, 基本上與SMP 百獸合体牙吠騎士的黑色版相同, 今次係通常色版

神鷹獅王合體 百獸太陽王

內容

https://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20220317_smp2

伊卡洛斯同大紅獅都係必買。。。出完百獸唔知下隊係乜,私心希望係忍風!
紅猩限定set有黑象,但太多重複無買,今次隻大紅獅竟然又搭象又限定,會不會貴過紅猩set

大鷹又搭犀牛犰狳又重複了
shallbe 發表於 18-3-2022 02:01 AM
伊卡洛斯同大紅獅都係必買。。。出完百獸唔知下隊係乜,私心希望係忍風! ...

師兄 仲有牙吠神未出 仲可能出多套黑金版添
又登入唔到 發表於 18-3-2022 02:18 AM
紅猩限定set有黑象,但太多重複無買,今次隻大紅獅竟然又搭象又限定,會不會貴過紅猩set

大鷹又 ...

我都認同 今次銷售手法重咗幾隻喎 係咪最後出個大套裝呢?