Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MODEROID 超重神 GRAVION

即係要買曬3隻先得,定唔駛買最初個隻?
要齊三隻,因為只有第一隻才有超重王本體,第二隻才有炎皇合神的裝甲,第三隻才有最凶合神替換件,同埋第三隻的腿部變成黑色,才能夠放在最終合體的肩甲
Lawchee 發表於 12-2-2022 07:41 PM
我覺得最凶合神外型比千值好,如果砌上身的不是織水件就更加抵讚。

我都覺得佢依個最凶合神比千值練靚,如果到時係唔使用造型件,真係會係個驚喜
馬仔 發表於 22-2-2022 12:09 AM
即係要買曬3隻先得,定唔駛買最初個隻?

次次出超重神都會問呢個問題,睇最兇合神個造型都幾肯定係要3盒買齊先合得到,三盒件各有必要東西要合上去(炎皇合體核心機係特登配GraΣ比你而唔係超重皇呢度絕,另一盒God Σ Gravion隻GraΣ應該係完全一樣,但佢有最兇合體合體件),唔似得某問廠咁
mpp025 發表於 22-2-2022 06:49 PM
我都覺得佢依個最凶合神比千值練靚,如果到時係唔使用造型件,真係會係個驚喜 ...

唔用造型件就難啲,最少對腳掌就唔可能唔係換件嚟(鑽頭車size大咗好多啦),GraΣ變成背包肯定有外加件上去(多數係有嘢要拆落嚟),個頭肯定要加嘢什至全換,個上半身如果係同當年studio halfeye設計相似,應該要將原本超重皇頭頸位置加件件升高個頭
k_dash 發表於 22-2-2022 11:36 PM
次次出超重神都會問呢個問題,睇最兇合神個造型都幾肯定係要3盒買齊先合得到,三盒件各有必要東西要合上去 ...

因為我成日覺得黑色同藍色個隻係一鬼樣,所以感覺上最初藍色個隻係多鬼餘。
k_dash 發表於 22-2-2022 11:52 PM
唔用造型件就難啲,最少對腳掌就唔可能唔係換件嚟(鑽頭車size大咗好多啦),GraΣ變成背包肯定有外加件 ...

studio halfeye啲設計到今時今日都真係好正,真係可惜當年佢同bandai 合作計畫胎死腹中,說回MODERID依個產品,需然佢應該要換件合體,但以模型來講,我都已經收貨
黑色果隻上左膊頭之後 個失頭位太突出了......希望到時有換件or縮得返入去啦

「MODEROID ゴッドグラヴィオン」
遂に明日2/25より予約開始です!

一部パーツ差し替えにより超重合神を再現。
後続の
「ソルΣグラヴィオン」
「ゴッドΣグラヴィオン」と
組み合わせる事で、最終合神も可能に!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
要買齊3隻咁我放棄最終合神了
MODEROID GOD GRAVION

MODEROID ゴッドグラヴィオン
組立て式プラスチックモデル
ノンスケール
全高:約170mm
原型:Mr.田(GOD BRAVE STUDIO)
制作協力:瑞穂町デザインチーム
発売元:グッドスマイルカンパニー
価格:7,500円(税込)
2022年11月発売予定

https://hobby.dengeki.com/news/1480051/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
肩位和千值一樣唔郁得??見佢D POSE都係就角度但個肩位無郁到
這隻看起來肩膀關節也是被封印了,前後有20度可動就很棒了.. 不過至少比千值好,理論上拔掉飛機應該可以解除干涉。
期待佢出勇者王,呢間廠造型好靚
已經訂咗, 但隻主體望落去, 硬係怪怪地咁