Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Curienc

[分享討論] DX 超合金魂 V型經驗 - 有冇師兄試過

呢間?幾年前我試過一次親身經歷:訂o左隻電影哥師奶,遲遲未派貨,
我幾次追都話未有。

後來終於有,我開開心心拎返屋企玩,
一開盒,未駛開吸塑,我就肯定係二手貨。

我返去問店員。
佢話「唔好意思,我地之前漏o左單。於是週圍幫你搵,呢隻係我地同事去現時點搵到o既(佢真係夠膽同我講現時點!),希望你唔好介意。」

從此,未駛佢變身「明眼人」,我已經冇再幫襯。
tower 發表於 29-12-2020 10:36 AM
大比例是先有熟客人或自己挑过,没那么好的就再贴回去卖呗,或者是有人。现场看出了QC问题,换了别的一盒, ...

起碼超過十年無見過有人當面開盒驗完貨先買.... 廿年前左右就好興
明眼賣次貨是常識吧...:34::34:
toylover 發表於 29-12-2020 12:28 PM
起碼超過十年無見過有人當面開盒驗完貨先買.... 廿年前左右就好興

係呀!我記得大约二十年前,還可以比$前,開一,二盒可以揀下,近十幾年,要比咗$先可以開盒check 件,有缺件才可以換另一盒,其餘問題無得換。
香港地買玩具 開黎都係嘥氣
揀個外盒靚靚囝囝 返到屋企 生死各安天命
JohnWick 發表於 29-12-2020 02:53 PM
香港地買玩具 開黎都係嘥氣
揀個外盒靚靚囝囝 返到屋企 生死各安天命

同意,我都係個盒無凹無壓過膠紙位唔係再貼過就收貨