Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: wwwkcc

[個人收藏] POSE+ 天威倍功夫

wkhken 發表於 29-12-2020 11:48 PM
我很少玩跳齒關節,覺得倍功夫關節跳齒隔數很少,好難擺pose…

等一陣子其他玩具關節都鬆軟  齒輪關節還穩定可以咔咔響  不用煩惱關節鬆你就會習慣了
wkhken 發表於 29-12-2020 11:48 PM
我很少玩跳齒關節,覺得倍功夫關節跳齒隔數很少,好難擺pose…

好想知你想擺乜野高難度 pose 搞到佢應付唔到?不如 pose d 圖黎睇睇丫
:58:

我也不太喜歡跳齒關節,擺pose很難甚至不能做微調,有一定限制,不過今次天威叫有所進步,之前烈風真的很難擺......
Vince 發表於 30-12-2020 11:29 AM
好想知你想擺乜野高難度 pose 搞到佢應付唔到?不如 pose d 圖黎睇睇丫

不關高唔高難度問題,例如擺大字腳,由於齒太疏,一係對腳擘得太大,一係就企直直,不能自由調教角度。
bigbigfriend 發表於 30-12-2020 01:08 PM
不關高唔高難度問題,例如擺大字腳,由於齒太疏,一係對腳擘得太大,一係就企直直,不能自由調教角度。 ...

無錯,唔係難度高與否,而係有先天限制,難微調。擺極都唔啱心水。
本身華麗感已好足所以都冇乜地方要滲線:73:

真心覺得呢隻野造型+可動係超越晒bandai版及千錬值

係最能平衡可動及造型的一款, 而且造型好有動畫版感覺, 質素及耐玩度睇圖就睇唔到喇呢點不評論

惟我不明白何以造得咁大隻, 於我來說若與bandai版高度及價錢相若的話我就可能會買

同是全新時三千幾, 我估千錬值果隻易手真係會插到阿媽都唔認得