Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Vince

[分享討論] 玩具商店街:POSE+ 天威勇士 無敵鐵甲人 UNBOX + 對比

玩具商店街:《天威勇士》無敵鐵甲人 METAL SERIES vs 超合金魂 GX-39R vs METAMOR-FORCE "BARI"ATION

之前已第一時間同大家 unbox 左 POSE+ METAL SERIES P+04《Machine Robo: Revenge of Cronos / 天威勇士》。今集我地繼續同大家講下佢既「合體」。另外小編亦帶左由 BANDAI 推出既「超合金魂」版,及千值練重新設計造型既「METAMOR-FORCE "BARI"ATION」版 黎一個 PK戰。唔知大家又喜歡邊款天威呢,不如留個言話比小編聽丫 !!

超合金魂 GX-39R 《Machine Robo: Revenge of Cronos / 天威勇士》倍功夫 / 無敵鐵甲人
價格:25,000日圓(未含稅)
發售:2017年4月

METAMOR-FORCE "BARI"ATION 《Machine Robo: Revenge of Cronos / 天威勇士》倍功夫 / 無敵鐵甲人
價格:42,660日圓(含稅)
發售:2017年7月

POSE+ METAL SERIES P+04《Machine Robo: Revenge of Cronos / 天威勇士》倍功夫 / 無敵鐵甲人
價格:HKD $3380
發售:2020年12月

https://youtu.be/HvFTyI6aTA0

主持:Vince & Raymond
贊助:POSE+ 【https://www.facebook.com/poseplusmetal/
製作:Vince【vince@toysdaily.com
Special thanks to:Kidult United 共童体

如果大家喜歡,記住 訂閱、LIKE 同 SHARE 呀。

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!

100% 鍾意POSE+ 既天威啦!!
無論外形、合體方式及可動都比其餘兩家好好多!!

呢度遲D一定有人話B記既天威已經係十幾廿年前的作品, 又一定會講咩『廿年前既設計唔可以咁樣同依家既設計比較』、『B記唔係設計唔出』等等, 但留意番大家咁討厭B記最大既問題係, 十幾廿年之後B記都寧願不思長進咁出隻天威R版, 都唔肯重新設計咁出過隻天威呢!! 都仲未講個隻高狄安, 我以為係復刻版玩具添呀!!
haha19880311 發表於 8-1-2021 09:04 PM
100% 鍾意POSE+ 既天威啦!!
無論外形、合體方式及可動都比其餘兩家好好多!!

我個人覺得各有各好啦 ...
超合金魂 勝在性價比高,parts 又多,又重手。
至於 高迪安,我覺得等出左,到左手之後先再評論啦
{:1_203:}
我淨係想知會唔會再版
Vince 發表於 8-1-2021 06:42 PM
玩具商店街:《天威勇士》無敵鐵甲人 METAL SERIES vs 超合金魂 GX-39R vs METAMOR-FORCE "BARI"ATION

之 ...

價格錯誤= METAMOR-FORCE “BARI” ATION 天威勇士 倍功夫  "售價:¥ 42,660(含稅)" 港幣也沒差p+多少了.
FAZZZZ 發表於 9-1-2021 11:42 PM
價格錯誤= METAMOR-FORCE “BARI” ATION 天威勇士 倍功夫  "售價:¥ 42,660(含稅)" 港幣也沒差p+多少了 ...

係 wor ... thx c兄 指正 .... 已改正
好明顯係我 copy & paste 上面 合金魂 ... {:1_222:}
亞普頓 發表於 9-1-2021 07:04 PM
我淨係想知會唔會再版

前兩日甩超人仲有得訂
FAZZZZ 發表於 9-1-2021 11:42 PM
價格錯誤= METAMOR-FORCE “BARI” ATION 天威勇士 倍功夫  "售價:¥ 42,660(含稅)" 港幣也沒差p+多少了 ...

不過p+日圓價就差好遠, 定價63800日圓(税込)
redfish 發表於 12-1-2021 04:14 PM
不過p+日圓價就差好遠, 定價63800日圓(税込)

日圓定價方式我們不曉得 單純看港幣就好  
Support!{:1_222:}

原來千值比例最靚