Toysdaily 玩具日報

查看: 18205|回復: 25

[分享討論] 玩具商店街:POSE+ 天威勇士 無敵鐵甲人 UNBOX + 對比

玩具商店街:POSE+ METAL SERIES P+04《Machine Robo: Revenge of Cronos / 天威勇士》無敵鐵甲人 UNBOX

(崖頂,有條友背向太陽)
龍:有黑暗既地方就有光明,
        有邪惡既地方就有正義。

(眾敵人望向主角)
敵人:你係邊個?

龍:我冇必要講個名你知...
(跳起)
龍:天空宙心拳
(一「腳」踏去敵人面部)

以上搞鬼劇情差不多每集都會出現在 1987年係 TVB 播放既《天威勇士》(原名:マシンロボ・クロノスの大逆襲 / Machine Robo: Revenge of Cronos) 動畫中。相信有睇過既朋友都一定有滿滿既童年回憶。作為 fans,可能已一早買入 BANDAI 推出既「超合金魂」版,或者係早年由千值練重新設計造型既「METAMOR-FORCE "BARI"ATION」版。到底本地玩具公司 POSE+ 可唔可以青出於藍?現在就由 Vince 同 Raymond 先黎一個 unbox,睇睇佢地既第一印象如何先啦 ~~~

POSE+ METAL SERIES P+04《Machine Robo: Revenge of Cronos / 天威勇士》倍功夫 / 無敵鐵甲人
價格:HKD $3380
發售:2020年12月

https://youtu.be/ZVkDr5GX1tw

主持:Vince & Raymond
贊助:POSE+ 【https://www.facebook.com/poseplusmetal/
製作:Vince【vince@toysdaily.com
Special thanks to:Kidult United 共童体

如果大家喜歡,記住 訂閱、LIKE 同 SHARE 呀。

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!
VINCE 大大, 辛苦晒!!
Vince大大,乜唔係super mini pla的阿龍才是最細嗎?
Dancougaproto 發表於 25-12-2020 11:41 AM
Vince大大,乜唔係super mini pla的阿龍才是最細嗎?

[死雞 mode 開]
我計同品種 ma ~ 即係 可動,可合體,有合金 :36:
Super minipla 要砌,我覺得唔可以同成品混為一談 :34:
[/ 死雞  mode 閉]

唔辛苦,大家睇得開心就好。
:64:
謝謝開箱,我剛合完體,打開無敵鐵甲人胸口,如果用個頭借力係有點危
笨大只高迪安完全比下去,呢只天威真係有用心出
mushroom 發表於 25-12-2020 09:56 PM
謝謝開箱,我剛合完體,打開無敵鐵甲人胸口,如果用個頭借力係有點危

video 係先打開個頭,再打開胸口
https://youtu.be/BxAN4GQP7SI

nela 發表於 26-12-2020 05:08 PM
笨大只高迪安完全比下去,呢只天威真係有用心出

但我自已都會買 bandai 隻高迪安
Wanna get 1...................... :help:
Douglas.M.Saint 發表於 29-12-2020 01:25 PM
Wanna get 1......................

你想要的 .... u know the rest ...
:36:
Vince 發表於 29-12-2020 02:32 PM
你想要的 .... u know the rest ...

...... borow from you.........? :shy:
Vince 發表於 26-12-2020 05:58 PM
video 係先打開個頭,再打開胸口
https://youtu.be/BxAN4GQP7SI

我都係睇住片同說明書合體,但係打開個頭係唔會幫到打開個胸,可能有啲位我無留意到吧
記得天威首播時我都中四左右, 係一個開始 "暫時脫毒"或開始睇悶機械人動畫的年齡

仲好記得第一集時給我的感覺:

畫面好靚, 打得好型, 當阿龍講果句對白時,

我真心打左個超大既冷震:

"點解咁on9及老土既對白都講得出, 但又真係覺得好L熱血喎"
<~~我當時真係這樣矛盾的感覺的

於是都有追下, 但頂, 畫面靚幾乎就只限了第一集, 之後D集數畫面崩壞到呢,

有D人追棒既妹妹, 集集都唔同樣咁滯, 唔係ACLUB的OVA版設定定格左於腦海我真係唔覺得呢條女索在那

睇睇下都唔至在, 半棄番

集集就係睇壞人及好人合體那超精緻的兼容卡, 無架喇, 我對此作印象便止於此
熱狗OO 發表於 2-1-2021 12:14 PM
記得天威首播時我都中四左右, 係一個開始 "暫時脫毒"或開始睇悶機械人動畫的年齡

仲好記得第一集時給我的 ...

睇你要咩要求啦~要睇囡囡,天威唔岩睇攞。
我自己黎講,我喜歡:輕輕鬆鬆,故事簡單,打鬥精彩我就會收貨。