Toysdaily 玩具日報

查看: 28344|回復: 68

[新品消息] [21年4月] 電光超人動畫 第2季 SSSS.DYNAZENON DX合體

發售日期:2021年4月預定發售
價  格:20,000日圓+消費稅
商品規格:ABS 塗裝完成合體模型・無比例・附專用台座・全高:約250mm(直立時)
原型製作:ASTRAYS
製作協力:千値練

全新崛起的力量! DX合體 DYNAZENON!
出自2021年春天開始的新電視動畫《SSSS.DYNAZENON》,「DYNAZENON」的DX合體玩具登場!
・全高約250mm。ABS製塗裝完成品(不需貼標簽)。
・完整重現合體機關!堅固耐用的製法可盡情享受合體。
・合體以外的機關也內置於全身,多種豐富玩隱藏在其身體中。
・另外,擁有廣闊的可動範圍,可做出動態的動作姿勢。
・附替換手腕、專用台座。
充滿機器人的樂趣,使人熱血沸騰豪華樣式的合體玩具誕生!

動畫 PV updated
https://youtu.be/fpZpPaEmLI8

Looks not bad... :$
展示 updated

updated

比第一作有型
可同性亦提高了
反正動畫版套野都係變左賣女多過部機體
手長腳長好醜怪,还是舊TV版的「龍帝合体」好看得多!!
就咁睇呢一隻至少有四個型態(車,暴龍,人),應該都幾好玩。:handshake:
唔知呢個系列耐唔耐玩呢?

3EE190A1-8F13-4CBD-A575-9A67E5FA44B8.jpeg 7806E01B-E9C6-4A7B-9A4F-B6F6B5E4526F.jpeg C105CCA4-F68E-4D5B-A4C4-39ADA7D02FC2.jpeg 062CF4F5-767E-4BC0-AFAD-6C20D77A35BC.jpeg

CG of toy is different from the actual thing.....old one is better in my mind
will there be super minipla version?:shiny:
updated
ErDPmShVkAIbxMx.jpg ErDPmRkVgAQjzXH.jpg ErDPmReVEAoqLuT.jpg

到底係咩奇怪設計?手掌心有舊唔知咩野?
eddiem249 發表於 7-1-2021 12:20 AM
到底係咩奇怪設計?手掌心有舊唔知咩野?

隻野應該仲可以變/分體 其他型態 應該動畫未播所以未公開
sk9091 發表於 7-1-2021 04:33 PM
隻野應該仲可以變/分體 其他型態 應該動畫未播所以未公開

yes ... 相信同特攝版差唔多