Toysdaily 玩具日報

查看: 12395|回復: 26

[個人收藏] 5PRO 合身戰隊

原本攞上手因上色偏膠係有啲失望,但玩咗兩日覺得雖冇華麗外衣,但整體平實穩陣(上次三一就夠華麗但可玩性一般),高可動之餘關節扭嗰陣有種油壓式嘅感覺唔同MB嗰種死實亦冇千值咁複雜更加唔會刮甩油!呢隻最大問題就係腳嗰4塊金件勁易甩同兩塊盾合埋係扣唔實嘅,兩個問題我都係用AA加厚個接合位算:(
呢隻最好係冇乜線要滲,一開盒就玩得:DD

最後如可用返呢個樣加金屬色出多次嘅話就最好啦:p
就咁睇相真係覺得佢膠膠地 ... 想8下佢邊個位用左合金 ? thx
越睇越鍾意,不過Pose+劍狼套裝加上換電話元氣大傷,惟有睇咗當買咗…
Vince 發表於 9-11-2020 01:49 PM
就咁睇相真係覺得佢膠膠地 ... 想8下佢邊個位用左合金 ? thx

黑色啲關節位 20201109_150247.jpg

這麼少金屬,賣咁貴?感覺有啲唔抵玩!(利申,已訂):help:

:( ....
Dancougaproto 發表於 9-11-2020 03:36 PM
這麼少金屬,賣咁貴?感覺有啲唔抵玩!(利申,已訂)

確係會有呢種感覺,但只要攞上手擺幾個型pose你就會減少呢種感覺:he:
icyhugs 發表於 9-11-2020 02:52 PM
越睇越鍾意,不過Pose+劍狼套裝加上換電話元氣大傷,惟有睇咗當買咗…

唉瘋加天威.............真係好傷:(
汝等金屬色Ver!

小時候曾經擁有過大膠, 呢個外形小小感動位都冇, 買 ET 仲好過
keroro-1972 發表於 10-11-2020 07:24 AM
小時候曾經擁有過大膠, 呢個外形小小感動位都冇, 買 ET 仲好過

但係

裂盾成風鋸的機關我認為係吸引之處

純白騎士姬Saber 發表於 10-11-2020 07:50 AM
但係

裂盾成風鋸的機關我認為係吸引之處

我對裂甲有抗體, 除咗獨角獸之外我係冇入過任何一隻裂甲模型玩具
keroro-1972 發表於 10-11-2020 08:38 AM
我對裂甲有抗體, 除咗獨角獸之外我係冇入過任何一隻裂甲模型玩具

{:1_377:}

獨角獸有裂甲功能我只有唯一的Gundam fix合金
一隻咁多

呢隻....只有2個釘盾有裂開機關其實都唔算多吖:(
扭轉就打開:he:
你咁都抗?:(

我就無抗體了
抗佢膠感重!
希望出金屬色就好

純白騎士姬Saber 發表於 10-11-2020 09:32 AM
獨角獸有裂甲功能我只有唯一的Gundam fix合金
一隻咁多

https://www.amiami.com/eng/detail/review/?gcode=FIGURE-030838

原本係呢個樣, 已經加咗好多奇怪嘢:(

現代因為精細度問題係小咗用當年隻唔易爛軟膠去配合, 金屬件本身亦會降低部件精細度, 時代已經唔同晒我已放低呢個執著了, 同埋膠多都可以出得好實淨最主要都係睇廠商實力
keroro-1972 發表於 10-11-2020 10:10 AM
https://www.amiami.com/eng/detail/review/?gcode=FIGURE-030838

原本係呢個樣, 已經加咗好多奇怪嘢

原本應該係動畫造型比對
呢個改咗融入現代風格.....  :(

望落岩岩蠶蠶下:he:
唔及舊世代順眼:78:

Thx資訊