Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 1月 魂限 ROBOT魂<SIDE MS> YMS-09R-2 PROTOTYPE RICK DOM II ver. A.N.I.M.E.

BODY紫色好怪

點解唔跟番OVA深藍色調啊

除咗腳掌少一個零件外原來背包推進器有加大到
而且多把火箭砲

順便問呢隻宇宙型就只得賈圖專用一架嗎?
唔通無量產化?
GM文 發表於 22-8-2020 11:15 PM
呀.....我都等緊隻77D....咁多年都係得隻老模產品...

77D 仲有 HGUC, Gundam Fix  版本,但由於是早期產品,活動性好產

純白騎士姬Saber 發表於 23-8-2020 02:42 AM
BODY紫色好怪

其實 Ova 賈圖部 Dom 得一個半身鏡頭,腳同背面嘅設計,笨大後期點改都得
eddiem249 發表於 23-8-2020 12:24 AM
因為0083劇情同機設好睇過0080好多,啲產品又賣得

我細個租0080LD睇第4集時,心想:等咗成2年終於出主角機 ...

0080講到明「War In the Pocket」,戰鬥場面當然不及0083咁多,規模亦大極有限啦!
0080咪算好囉,即使真係爛尾,起碼响R魂出過玩具,08MS小隊連影都無呀,小弟好想要的B3老虎同埋老虎飛行型真係唔使旨意咯!
純白騎士姬Saber 發表於 23-8-2020 02:42 AM
BODY紫色好怪

講到明PROTOTYPE原型機,當然只有一架,而且小說版0083有講過,呢部RICK DOM II其實係光頭佬達拉斯的專用機,不過放响格納庫當裝飾品,賈圖唔識死想走上去坐,達拉斯梗係截住佢啦!
素組王 發表於 23-8-2020 12:24 PM
其實 Ova 賈圖部 Dom 得一個半身鏡頭,腳同背面嘅設計,笨大後期點改都得

{:1_377:}

裙甲肩甲姣婆紫邊最還原

另一張對峙施瑪格魯古古圖
大魔裙甲唔見有紫色邊

畫果個乜咁唔小心啊

THOUTHER 發表於 23-8-2020 12:59 PM
0080講到明「War In the Pocket」,戰鬥場面當然不及0083咁多,規模亦大極有限啦!
0080咪算好囉,即使真 ...

Robot魂有出過B3 老虎呀...  不過唔係ANIME 系列

嚴格來講算係賈圖借用光頭佬機噴顏色既MS

R魂亦可以厚顏無恥出多一次?:58:
就係OVA第一話中光頭佬配色!:62:

Gundam@EFSF 發表於 22-8-2020 08:38 PM
而家0083 快過曬0080....
係咪因為0080直接插水

唔關事吧?

因為0083都有插水

機體人氣事
THOUTHER 發表於 23-8-2020 12:59 PM
0080咪算好囉,即使真 ...

B3出過

收唔收貨?
0080魔蟹都未出,似乎line已完......
08小隊一定會出,應該出完0083之後,0083壓軸應是GP-03D

謝謝告知,小弟Check番原來係2011年的產品,怪不得小弟唔知(小弟都係近呢四、五年先玩R魂),論造型的確威武,但略嫌臃腫,希望B社可以用ver. A.N.I.M.E.的規格出多次,身型Fit番D就Perfect!