Toysdaily 玩具日報

[新品消息] CCSTOYS 天元突破 紅蓮螺岩 合金

玩咗一輪了,我嗰隻比較鬆嘅有(1)左肩butterfly joint(前後擺動)、(2)右前臂旋轉關節,(3)腰轉

(1)同(3)都易處理,但因爲冇乜外露螺絲位共玩家拆開,又唔想整花d靚塗裝,所以暫時(2)就由佢先
leo_00 發表於 14-9-2020 02:47 AM
上網見到有啲人缺件(少咗幾支攝石電鑽),同埋講真膊頭內關節鬆我隻MB甲萬能俠2號都有...彩數問題 ...

對!我便是那個人,大和小的磁石鑽頭各欠一粒,但幸好鋪頭已回覆會補返給我。
紫月葵 發表於 14-9-2020 10:15 PM
玩咗一輪了,我嗰隻比較鬆嘅有(1)左肩butterfly joint(前後擺動)、(2)右前臂旋轉關節,(3)腰轉

(1)同(3)都 ...

1 & 3, 有screw 去adjust????,有点像SHE
其實腳眼位可不可以扭動…腳板底的貼地性真的是很差
雖然講係咁講,但我對呢隻超合金嘅評價好高~
genesicgaogaiga 發表於 15-9-2020 12:29 AM
1 & 3, 有screw 去adjust????,有点像SHE

呢句好好笑~~~
GGGG兄,你係咪玩曲串隻天元呀?:DD
leo_00 發表於 15-9-2020 04:54 AM

係 youtube 睇過有 c兄,「蚊」落 d 隻腳板,咁貼地性會多 d  ... 但要好大力,同埋可能會整懷個 joint ...
:(
已上架不錯,check 件時有缺件,即埸已補回,個人認為頭雕不太好,自己動手劃了線感覺好一點。

在下反而沒有缺件,但有錯件(拳頭側邊的攻擊鑽頭其中一件有入筍位)
happy_boy 發表於 15-9-2020 01:43 PM
已上架不錯,check 件時有缺件,即埸已補回,個人認為頭雕不太好,自己動手劃了線感覺好一點。

我沒有訂都係因為相貌一般,加上銀根短缺,而我又有細隻千值版,放棄。
genesicgaogaiga 發表於 15-9-2020 12:29 AM

(1)可滲少少膠水入去已可改善
(3)其實係一枝合金條插住,上身180度另轉後再向上拉出即可分離上下半身
leo_00 發表於 15-9-2020 04:54 AM

腳踝同腰部一樣都係一枝合金條插住,可自行拉出以減少盔甲嘅阻礙,增加接地性
Garycharm 發表於 15-9-2020 09:03 AM
呢句好好笑~~~
GGGG兄,你係咪玩曲串隻天元呀?

no, I really wonder. SHE needs us to adjust screws day in dayn out. U know what I say
Vince 發表於 15-9-2020 11:21 AM
係 youtube 睇過有 c兄,「蚊」落 d 隻腳板,咁貼地性會多 d  ... 但要好大力,同埋可能會整懷個 joint . ...

I saw his utube too, something was detached and flew away
我的經檢測後關節鬆緊度適中,沒有上面C兄提及的問題:(