Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MG 1/100 WING GUNDAM ZERO EW Ver.Ka

鬆弛熊高達 發表於 1-10-2020 06:11 AM
GFFMC 個價唔知仲企唔企得住?呢隻新 MG Wing Gundam Zero 好似唔錯喎!

模型同成品係兩樣野,唔會影響大家,我諗GFFMC一樣企硬。
thx 發表於 28-9-2020 11:04 PM
唔識分wing系,GFFMC係咪Ver.Ka?
同呢部唔同時期?嗰隻個盾似wing EW

這隻來自Endless Waltz敗者們的榮光漫畫(由OVA劇本的隅沢克之重新編排故事,再由KA翻新機體設定的漫畫。
簡單來說,敗者榮光就是用Ka版機械設計再演一次TV版劇情),'Ver.Ka'是MG模型的分支,GFFMC是合金,總之捨不得買GFFMC,就砌這隻吧
THE GUNDAM BASE TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1086926/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

x
想問下,咁呢隻整咗個飛機模式,係咪反而就冇咗包翼模式?
laiken 發表於 11-10-2020 10:05 PM
想問下,咁呢隻整咗個飛機模式,係咪反而就冇咗包翼模式?

睇片好似心口加件,可實淨地重現包翼模式喎。
估唔到對翼玩咗笨大咁多年都係出得唔好, 完全重現唔到生物感設計!:38:
keroro-1972 發表於 12-10-2020 07:28 AM
估唔到對翼玩咗笨大咁多年都係出得唔好, 完全重現唔到生物感設計!

GFFMC做得好好, 最有生物感, 已經有copy cat.......
但估唔到佢伉次唔下放去新MG.....
sniperxp 發表於 12-10-2020 07:48 AM
GFFMC做得好好, 最有生物感, 已經有copy cat.......
但估唔到佢伉次唔下放去新MG..... ...

咁GFFMC個價高咁多,好難咁比
sniperxp 發表於 12-10-2020 07:48 AM
但估唔到佢伉次唔下放去新MG..... ...

Bandai 不嬲留一手,等之後再出2.0, 3.0…

本帖子中包含更多資源

x
stonekeung01 發表於 20-10-2020 11:00 AM

大髀關節用HG I.Justice方式, 終於可以打女字腳

本帖子中包含更多資源

x
Hirm出到一pat屎咁先至到出KA版,hirm出咗幾耐丫?出得咁密
官方發售日公開

本帖子中包含更多資源

x