Toysdaily 玩具日報

查看: 110522|回復: 44

[分享討論] 還有去油麻地及旺角看玩具嗎?

各位大大好,

現在疫情下, 大家還有去還有去油麻地 (現X點) 及旺角 看玩具嗎? 我一月去過現X點, 平日下午7點左右, 大部份人都帶口罩..人都好多.. 去一間Lego 店想買野, 但counter店員咳得利害..所以無買.. 希望疫情快過 (求4-5月份).. 大家又可去, 祝大家及家人, 同事, 朋友都身體健康.

Thanks
Spicyman
啱尋日先去過!!

可能是下午,信和不是太多人,但現時點就好多人,有時多到我都有點驚...
Lau 發表於 17-3-2020 09:31 AM
啱尋日先去過!!

可能是下午,信和不是太多人,但現時點就好多人,有時多到我都有點驚... ...

希望大家都平平安安
home office 左個幾月,lunch 時會行下 mk,的確比平時小左人。
疫情下,大家都係留係 屋企 玩玩具安全 d la
祝大家身體健康, 疫情快過去
星期六行過信和睇Rg eva,幾多人,行咗陣都係閃…
numan123 發表於 18-3-2020 04:43 PM
星期六行過信和睇Rg eva,幾多人,行咗陣都係閃…

師兄保重啊
基本上有野買或訂先出去, 當然都會賣晒之類食白果, 同埋屋企樓下有都會照買唔理貴少少
yugi 發表於 20-3-2020 09:18 AM
基本上有野買或訂先出去, 當然都會賣晒之類食白果, 同埋屋企樓下有都會照買唔理貴少少 ...

很同意你的說法.
好希望疫情復活節期間會退去

我其實也是1月時到過現時點,之後直到現在也沒有去,我就算見到某些玩具有貨或特價,現在也不會出去買了,提款機我也盡量少用,也會找一些有洗手間附近才用,因為我用提款機前會洗手,用後也會再次洗手,盡量也用電子付款,減少會互相或間接接觸手部的情況,搭乘鐵路及巴士也會保持電子咭及拍咭器不接觸,基本除了上班之外也不會外出,日用品及食物也是上下班時去買,每天上班也提早回寫字樓,親自抹一篇自己會使用的電腦、電話、枱及全房會觸及之物,那天工作我才能比較放心:(
祝福大家身體健康,也希望疫情快點過去
mpp025 發表於 20-3-2020 06:46 PM
我其實也是1月時到過現時點,之後直到現在也沒有去,我就算見到某些玩具有貨或特價,現在也不會出去買了, ...

謝謝你的分享祝福你和你的家人與朋友

謝謝你的祝福  發表於 22-3-2020 06:08 PM
小弟好耐無去現時點, 請問現在周1-5, 下午7時左右. 人多嗎?

希望疫情快過去, 大家又可再去看玩具

Thank You
我早就轉曬上網訂了....
大家知吾知邊間到貨可以直接寄順豐
出去囉貨都覺得危險
車費又差不多
由年三十晚開始封"城"之後,好似係3月頭去左一次信和收貨
依家可以用香港信用卡訂就經轉運返香港或者寄存住日本朋友度
唔用得香港VISA就Amazon pay,再唔得就麻煩日本朋友幫手訂
可免則免

.