Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖

[GUNDAM] 【老模時代UC 0079 】1/550 MAN-03 Braw Bro

純白騎士姬Saber 發表於 20-5-2020 11:35 AM
呢水我無買過....0收穫!
同之前比$$有調高到
但都抵過貓店

[url=]https://www.facebook.com/photo/?fbid=2985067468254434&set=pcb.2985068464921001[/url]
早上星期去旺精11樓都剩唔多款,紫艦和兩水蟹都無..深綠色艦,鐳射大炮再細盒DD的20有找..

https://www.facebook.com/photo?f ... cb.2985068464921001
依張都係剩三四款..買了左下角兩款..

貓店大把武器SET,其他就唔多覺..

模倉細盒都要40幾WO..
又登入唔到 發表於 20-5-2020 12:53 PM
https://www.facebook.com/photo/?fbid=2985067468254434&set=pcb.2985068464921001
早上星期去旺精11樓 ...

模倉無錯係
1/144 老模RX-77都要4草

所以算吧啦  只有唔知價既人先會盲XX買。。
純白騎士姬Saber 發表於 20-5-2020 02:45 PM
模倉無錯係

昨日逛馬鞍山店,見隻電鞭怪獸
MSM-04N Agg Guy 都四草半,反而隻坦克就唔見
williamhychan 發表於 21-5-2020 10:16 AM
MSM-04N Agg Guy 都四草半,反而隻坦克就唔見 ...

:Q4草半估係1/144....
見米青1/100都係25
無買

估唔到老模坦克/載具仲有市埸價值
我亦未見到.....
williamhychan 發表於 21-5-2020 10:16 AM
MSM-04N Agg Guy 都四草半,反而隻坦克就唔見 ...

都好多人掃老模,周圍都唔齊。。。
肥趣都有,不過吾多款又不算平。。
純白騎士姬Saber 發表於 20-5-2020 02:45 PM
模倉無錯係

昨日去旺精,蟹同水ma 都有,大盒DD的144比三草有找。。。差不多全部款不用三草。。
佢款差不多都有,得架深綠色戰艦無就買埋。。

"老模"係老餅(包括我,81年當時我還是小學每盒10元,戰艦其他的會貴D)的集體回憶,實實在在的實物,買左多數冇砌,可惜近幾年的"再版"盒的邊緣印刷的圖片改變/刪減了,失去了少少懷舊的味道。
"老模"唔同新產品,要用膠水黐,要上色,反而需要砌模型者有一定手工技術,製作完成的模型就有製作模型者自己的個性注入在內。
米青擒日返咗....

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
純白騎士姬Saber 發表於 9-6-2020 05:03 PM
米青擒日返咗....

是呀!這盒MA賣$45,返得1盒。

圖片好似標39......  發表於 10-6-2020 08:40 AM