Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 紫月葵

[其他] 想問問關於GX-34R Gunbuster嘅問題

咩色唔緊要啦
反正最終話係黑白
:QR版會甩色咁大鑊?
都好大鑊喎⋯⋯
唔係R版又出得早
物料遲早會出事⋯⋯:(
咁叫人㸃揀好?:67:
:42:

聽講34R係d金屬位易甩色,不過我會拎嚟瘋狂做...變形XD,所以甩色當戰損
不過私心,的確舊版個色好似係比較符合番印象中動畫嘅感覺,只係樓上有ching又講得啱,舊34始終出咗太耐,膠料上會擔心出現老化呢個問題...:69:

我的R版

我的R版

我的R版
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... page%3D1&page=1
隻金真係一變即甩:(不過合體又好好玩:he:

發生了甚麼事?@@"
wwwkcc 發表於 2-3-2020 01:17 PM
http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=258769&extra=page%3D1&page=1
隻金真係一 ...

咁樣睇又唔係真係好藍
ne隻我都係睇中佢個變形,雖然半眼嗰隻好似變得再完善d(冇GX-34背面嗰塊阪),但要玩變形真係非呢隻莫屬
唯一小nitpick可能只係對大腿唔夠粗
紫月葵 發表於 2-3-2020 01:39 PM
咁樣睇又唔係真係好藍
ne隻我都係睇中佢個變形,雖然半眼嗰隻好似變得再完善d(冇GX-34背面嗰塊阪),但要 ...

其實我以為真係似官圖咁藍先買,一開盒好失望!再加一變形就開始甩油所以我係擺咗一段長時間先再玩,但一合體我又覺得好型好過癮:DD
用我覺得嘅合理價買咗盒二手GX-34R番嚟啦
結論:
整體都幾滿意,隻色真係冇官圖咁藍,呢點我係中意嘅,而可動,考慮到係多年前嘅設計,我冇乜要求
最後爛關節方面,可動手4指有裂,應該係膠了老化加上連接位太薄,不過慶幸對我影響唔太大

恭喜師兄買左, 我呢隻因為搬屋本身想變返戰艦,點知唔夠時間攪,所以咁
mushroom 發表於 3-3-2020 01:39 AM
恭喜師兄買左, 我呢隻因為搬屋本身想變返戰艦,點知唔夠時間攪,所以咁 ...

嚇死,以爲係引爆縮退爐搞成咁{:1_374:}

咁要再爆得勁些  發表於 3-3-2020 04:16 PM
我印象ching也算資深玩家。。。居然要問這個。。。我是買了舊版二手display,然後再版出了買再版。。。。再版有開盒變形,覺得金屬色看不習慣,然後是容易刮甩色(變形已經刮了一點點),最後很快的把再版賣了。。。我當年也有發過報告,不過圖已經看不了。http://www.toysdaily.com/discuz/ ... page%3D1&page=1
gazza1211 發表於 4-3-2020 02:29 AM
我印象ching也算資深玩家。。。居然要問這個。。。我是買了舊版二手display,然後再版出了買再版。。。。再 ...

因爲我少買SOC,前期嘅入唔切坑,想入時已經炒,後期嘅好唔中意Bandai偷懶乜都加外形先決配件先好睇嘅作風