Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] SUPER MINIPLA 勇者指令 達古奧

又登入唔到 發表於 27-11-2020 11:04 AM
其實近年代的機械人動畫,有變形合體的應該預留出玩具,也沒有上世紀那麼複雜,睇戰隊機械人就知。。。
...

如果超龍神一開始係用果個所謂完全變形的模去出我直頭買都唔會買果斷放棄呢條line
買完隻超龍神之後,我真係放棄咗擊龍神同可能係唯一一次機會得到嘅天龍神,最後隻超龍神都丟埋
當年我砌完只超竜神都激鬼死  設計到咁嘅鳩樣 冇個形態似樣  都有超合金魂咁正嘅設計圖點解唔用
nimiao 發表於 27-11-2020 07:38 PM
當年我砌完只超竜神都激鬼死  設計到咁嘅鳩樣 冇個形態似樣  都有超合金魂咁正嘅設計圖點解唔用 ...

SMP果隻料比佢真係出完全變形設計都唔知可以變得幾多次:unhappy:
k_dash 發表於 27-11-2020 07:45 PM
SMP果隻料比佢真係出完全變形設計都唔知可以變得幾多次

先不說變到幾多次, 就那外型已經好趕客根本買的人唔會多
yugi 發表於 27-11-2020 08:02 PM
先不說變到幾多次, 就那外型已經好趕客根本買的人唔會多

呢個就係變形腔同外形腔的矛盾,永遠無絕對對錯,變形腔一定唔會滿意依家個設計,外形腔又唔會滿意為變形而作出的牺牲:o
k_dash 發表於 27-11-2020 08:19 PM
呢個就係變形腔同外形腔的矛盾,永遠無絕對對錯,變形腔一定唔會滿意依家個設計,外形腔又唔會滿意為變形 ...

應該是說「外型先決」&「變形先決」才对!!

魚與熊掌,二者只能二擇其一,世事兩難存,師兄們明白吧!!
日本「超勇者展」展出 SUPER MINIPLA 勇者指令達古奧2 (暫稱)

https://hobby.dengeki.com/event/1138009/

阿炎唔通真喺配勁力?
唔睇返都唔記得哩個形態

等睇最終達古奧

nimiao 發表於 10-12-2020 10:36 PM
阿炎唔通真喺配勁力?

已經好明顯係啦,3盒食玩成一pack
stonekeung01 發表於 10-12-2020 11:46 PM
唔睇返都唔記得哩個形態

最終達古奧算係來自另一作品(因為出自OVA,個logo唔同,情況就同勇者王,勇者王final差不多,2套當係2個作品,其實未必會出到),我諗就算會出都係魂限(因為無變形又少咗賣點)
k_dash 發表於 11-12-2020 07:03 AM
已經好明顯係啦,3盒食玩成一pack

唔知其他人有冇得配  就出1個好冇癮㗎
基本上炎係格硬出3盒先出佢
nimiao 發表於 11-12-2020 05:17 PM
唔知其他人有冇得配  就出1個好冇癮㗎

我個人見解都係只會出正主角相關的東西就會完,現今好難有一套勇者買氣可以同勇者王比,SMP勇者王出到全系列唔代表其他勇者系列要效法(anyway, 我當然希望我跌眼鏡)