Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Vince

[分享討論] 玩具商店街:POSE+ METAL 系列 P+02 銀河烈風 Baxingar / 幕臣我

godbless1234 發表於 23-1-2020 01:14 PM
2019-2020年嘅技術, 竟然連5位主角人形都冇, 坐係電單車上面, 真係omg

我相信出唔到 5位主角 唔係 "技術" 問題 .... 係 "市場" 既問題。
:38:
咁多年都冇 玩具商出到 可合體 既 銀河烈風 就知到作品其實唔算人氣好高 la。
Vince 發表於 23-1-2020 01:33 PM
我相信出唔到 5位主角 唔係 "技術" 問題 .... 係 "市場" 既問題。

咁多年都冇 玩具商出到 可合體 既 ...

Oooooooooooh..ic:67:
謝謝分享!{:1_208:}

Pose+的玩具強项是忠實還原動畫片內造形,超可動的全身関節,及豐富的武器配件。

但也有小許不足之處,誠如討論區内各玩家也反映,合金玩具外表的细緻位和刻劃線做得不足。

另外,若像Bandai合金魂多追加一個展示台,將武器'手掌'拳頭和附加部件全都收纳在展示台內,武器則擺放在架上,玩家會認為更窝心和体貼。
G-man 發表於 26-1-2020 01:20 AM
Pose+的玩具強项是忠實還原動畫片內造形,超可動的全身関節,及豐富的武器配件。

但也有小許不足之處,誠 ...

我覺得咁樣設計大腿位轉動關節令到動作唔自然

不過p+已經盡力設計到最好了。
https://unwire.hk/2020/01/15/posemetal-p-02-review/review-2/ POSE+ Baxingar  +