Toysdaily 玩具日報

查看: 9110|回復: 20

[分享討論] 玩具商店街:POSE+ METAL 系列 P+02 銀河烈風 Baxingar / 幕臣我

等了一段時間,香港公司 POSE+ 合金 第二作銀河烈風 Baxingar / 幕臣我 終於到手。作為 J9動畫系列 第二作 既 幕臣我,係少數由5部電單車合體而成既機械人,相信喜歡佢既網友一定已經入手了。至於心思思既朋友,可以話你知,pose+ 這款 (頭頂高) 約 28CM高既 銀河烈風 幕臣我 不單是合體及造型上設計出色,連可動亦十分之好,絕對係超水準之作。

POSE+ METAL 系列 P+02 銀河烈風 幕臣我
價格:港幣 1,890 元正
發售:2020年1月

https://youtu.be/2Fr1wUuAMxg

主持:Vince & Ken
製作:Vince【vince@toysdaily.com
Special thanks to:Kidult United 共童体

如果大家喜歡,記住 LIKE 同 SHARE 呀。

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!
送上 ATV 銀河烈風 粵語主題曲 :36:

https://youtu.be/5awWTEIrKn0

主持人Vince哥及現具設計師Lu兄,加油!辛苦晒!

我個人會俾呢隻銀河烈風9.5分!
haha19880311 發表於 18-1-2020 08:58 AM
主持人Vince哥及現具設計師Lu兄,加油!辛苦晒!

我個人會俾呢隻銀河烈風9.5分! ...

Thx。我會轉告 LU兄 網友既 支持。期待 戰國魔神 出時可以再請 LU 兄上節目吹水{:1_203:}
加油{:1_377:}

細過都覺得銀河烈風好型
e+都係到將來都冇改觀

當年唔知ATV播
所以無睇過:(
網上找資料
五位主角同新撰組相似...結局好似死晒??
唔知咩事死晒
求故事大綱。

我也記得是亞視播影,但因為覺得當時的劇情太過沉悶(可能我當時太年幼,不懂得欣賞),我刻意當它播放時,便去玩或做其他事情,而且那個電單車,變大合體成巨大機械人的設定,我也不大喜歡,所以及後出的玩具,當時也未能吸引我,但pose+這次出的新版本,我便被它的變形設計吸引了,所以也預訂了支持一下pose+,也希望支持本地設計師及本地公司出一分力(需然對貴公司一些事情不太認同,但抱著支持本地玩具及原創設計的熱誠,所以才完全只抱著玩具方向的看待),最後也謝謝玩具日報拍攝的影片,感謝為本地玩具同好的付出而努力,其實你們拍攝的影片也很好,及留意到在不斷改善製作的手法,暫時唯一要改善的,是收音方面,因為不同人說話時,出現個別聲音較難聽得清楚的問題,請繼續努力,謝謝
純白騎士姬Saber 發表於 20-1-2020 07:31 AM
細過都覺得銀河烈風好型
e+都係到將來都冇改觀

五位主角同新撰組相似...結局好似死晒??

係。佢地戰死係因為,幕臣我 要集合 5 人先可以合體,而好衰唔衰,有幾件 駕駛員 係最後大戰前就死鬼左。所以最後就只有 攬炒 ....
:38:
mpp025 發表於 20-1-2020 11:50 AM
我也記得是亞視播影,但因為覺得當時的劇情太過沉悶(可能我當時太年幼,不懂得欣賞),我刻意當它播放時, ...

多謝你既 support ... 聲音方面,由於每位主持講野時既音量不一,要解決就要買一個 audio mixer 再加 每人一支 獨立咪 ...
{:1_240:} 係 資源不足 之下,要大家再忍耐一點。
Vince 發表於 20-1-2020 04:36 PM
多謝你既 support ... 聲音方面,由於每位主持講野時既音量不一,要解決就要買一個 audio mixer 再加 每 ...

明白的,謝謝回應,會一直支持你們的製作的,加油
真係唔知呢套ATV有播過, 係咩年份?
識呢套都係因為以前文具舖賣啲紙皮盒, 通常都係考試先用. 盒面印啲卡通片黎引啲細路賣.
整到佢 Baxingar好掂好靚仔!考妙!{:1_221:}
mj23 發表於 21-1-2020 04:50 AM
真係唔知呢套ATV有播過, 係咩年份?
識呢套都係因為以前文具舖賣啲紙皮盒, 通常都係考試先用. 盒面印啲卡通 ...

ATV 係 1989年 3月 至 5月 播放
2019-2020年嘅技術, 竟然連5位主角人形都冇, 坐係電單車上面, 真係omg:o