Toysdaily 玩具日報

查看: 10702|回復: 20

[個人收藏] 變形金剛 圍城: 天火(美版)

平,靚,大,好玩,佢入選我2019BEST BUY TOP 10
Hasbro/Takara Tomy Transformers SIEGE
War for Cybertron(Trilogy)
Autobot/Decepticon
JETRIRE(WFC-S28 Commander Class)

角色本身原設是狂派,後來加入博派,這玩具可轉動標誌呈現兩種身份

機底可拉出4個把手,戰友可搭順風飛機
Transform

變形順暢,好玩簡單,也不需要慢慢調節扣位
可動合格以上,腰可轉,貼地又高
QC好,大大件,刻線多,冇戰損,有特效
手掌有小小gimmick,合埋變拳頭時會露出插孔來比槍插入,有趣

加上本身有點俊秀(額位有小小透光的)

真的好巨大

博派身份時更有外加甲及武器

真心好玩

近排呢隻天火响太原街劈到落四魚(唔知宜家仲有無),如果用到呢個價位入就真係超值,其實呢隻天火係幾正,上埋外加裝甲就更有型,真係唔明點解會跳樓?

又唔止天火跳,其它老變都跳所以跳樓原因同 勢 有關!天火造型唔掂會唔會成為提早跳/呢個時候跳就天知道了。  發表於 13-1-2020 10:49 AM
呢隻天火真係圍城系列之中最正
laiken 發表於 12-1-2020 12:36 AM
呢隻天火真係圍城系列之中最正

換着我佢只能做老二
最正係  龐龍

都係同天火同一命運.....做跳數貨

THOUTHER 發表於 11-1-2020 02:09 PM
近排呢隻天火响太原街劈到落四魚(唔知宜家仲有無),如果用到呢個價位入就真係超值,其實呢隻天火係幾正,上 ...

4魚?我就等唔到啦!
我隻日版
果時都劈劈哋(599)

天火係正
可惜Jet mode機底露手臂好穿崩呢
如果有原整覆蓋先good ar
另外人型.....手肘關節
前肢手腕....造成分前、後
唔成一直線.......睇唔順眼

變形金剛商品都幾有趣
耐唔耐就會劈價

可能多得"改造坊"
+合金件版本
Or. 放大版刺激市場吧!
通常佢哋針對官方既不足
可以係填補遮醜位
增關節少改
放大1.5倍
甚至乎V/D級改成L級化or更大尺寸
達至市場競爭

目前有電影工作室系列
圍城、泰坦之戰⋯⋯

AJ兄,好耐冇見,你出post一定要支持。

呢隻不完美,但算係近年好物。
如果早幾年出,我有心有力,就算唔幫佢大搞,都補下偷膠上下油、修修夾口、加幾粒金屬引擎,一定更正。
純白騎士姬Saber 發表於 13-1-2020 08:51 AM
換着我佢只能做老二
最正係  龐龍

咁龐龍太空機地外形設計上已經係就唔人形去變成,而且size大咁多,d機關位可以多d咁去變形

不過兩隻都好正,令我成日心郁郁想後追返圍城全博派
支持 AJ兄.

有時人大咗好簡單, 就係想輕輕鬆鬆唔使就住黎玩隻玩具. {:1_377:}
laiken 發表於 13-1-2020 06:35 PM
咁龐龍太空機地外形設計上已經係就唔人形去變成,而且size大咁多,d機關位可以多d咁去變形

不過兩隻都好 ...

支持後追博派
反正KO都有出
圍城系列插緊水

算係少有的就算後追又唔貴既玩具
純白騎士姬Saber 發表於 17-1-2020 10:00 AM
支持後追博派
反正KO都有出
圍城系列插緊水

其實狂派果邊都有好野,小弟推薦音波、震波+Astrotrain,如果再配合Brunt,拆散佢當附加裝甲咁用,咁就真係好玩咯!
圍城系列插緊水,斷估係「季尾」大清貨,因為 Earthrise 系列3月就殺到,宜家唔清哂D貨仲等幾時?
THOUTHER 發表於 18-1-2020 12:14 AM
其實狂派果邊都有好野,小弟推薦音波、震波+Astrotrain,如果再配合Brunt,拆散佢當附加裝甲咁用,咁就真 ...

清貨迎接3月貨咁講又啱:67:
Astrotrain太空梭唔夠完整
我認為出事既地方係前半部
上半身位置有太多結構物
睇落好似爛咗咁完全同脚部外型平滑成強烈對比
而且上半身仲細一圈
機頭又係細一截
太空梭型態程現一級級
破壞咗太空梭整體流暢外型

人型方面
小腿內側中空......:42:
L級?都搞成咁:42:
size竟然得泰坦之戰Ver!V級大小.....:42:

比個機會KO  ver!
起馬小腿內側應該會設計活門庶醜板

純白騎士姬Saber 發表於 17-1-2020 10:00 AM
支持後追博派
反正KO都有出
圍城系列插緊水

定係圍城就只入天火同龐龍,cross over之後嘅Earth Rise,恐龍派就追返再之前嗰套呢
laiken 發表於 18-1-2020 05:14 PM
定係圍城就只入天火同龐龍,cross over之後嘅Earth Rise,恐龍派就追返再之前嗰套呢 ...

咁圍城博派陣型仲有d係正既
eg:V級百丈跳 D級探長

自己無睇清楚所以中過招....有錯件><...所謂既2把刀唔係 直架.... 我諗大貨都有呢個問題

恐龍派追返之前果套?莫非係POTP果套大合體??
我就唔追了
斷估Earth Rise反正會出多次恐龍派吧!唔會有大合體囉