Toysdaily 玩具日報

查看: 17869|回復: 32

[個人收藏] 可遠觀、近觀、褻玩的 解体匠機 (更新主體特寫)

先留位之後出報告 XD

見有網 review 話個盒唔得.
咁我先review 個其中一盒 XD

全黑色盒得兩樣野: 1) 隻Nui 嘅over size 相, 2) 字

個盒其實都好花手工:
1) 先造激凹
2) 燙銀
3) 仲要過膠

同G40個盒有分別, 但其實工敘更煩複.

個人就覺得隻Nu張相唔夠清. 好似硬拉大咗咁...或者係 noice 太多?

為左避過海關先開盒攪到零晨5am....是蛋影住對腳先
可見 detail 位其實都多.

主體特寫 (未爆甲前)
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 14154&fromuid=27621

等你詳細post........
我屋企要避過海關入境唔難,難在好難唔被發現同會馬上遞解出境
有個很大很大的問題,由於這隻價格昂貴,已有不小網絡平台造成話題報道,引致有很多不玩模型玩具的普通人,已經知道有一隻過萬元的高達叫做”解體匠機”,包括我屋企人......所以在價錢方面,不能再欺騙她......最多只能跟她說原價買,但6、7仟都是很大壓力....
@K動戰士渣古: 點逮戒出境呀? :50: 邊有得話唔要就唔要架? 有無歡限期?
@bigbigfriend: 有無得話係幾個死黨夾份送嘅聖誕禮物? :60:

存放方面, 我都係搵其他盒遮住盒 Metal Structure, 所以視覺上無好大分別
開盒玩的話....只能等零晨時份了:unhappy:
真係淨係對腳都玩成個鐘。
我可以安全入境,因為我9月開始就唔攞玩具返屋企(直接攞返公司),表面上好似幾個月無買玩具。屋企無位,玩咗一個weekend ,最後都係攞喺公司。依家個盒喺屋企,咁大盒,又托唔到落旅行喼,又唔想擺床下底,暫時擺咗喺廳。
期待 openbox {:1_208:}
@fktuen

無架,即捕即解,隻nu咁出名,㩒下google就會知幾錢,成皮既玩具,差不多成年玩具既credit ,送俾d親戚小朋友仲唔夠晒大禮?
其實點解要講到咁慘,婚姻係倆人相愛先選擇喺埋一齊生活。如果連對方喜好都接受唔到,咁為乜結婚?
事實真係咩都有可能. 一樣米養百樣人嘛

只可以講每對夫婦相處嘅方式都有其獨特之處
K動戰士渣古 發表於 25-12-2019 03:29 AM
我屋企要避過海關入境唔難,難在好難唔被發現同會馬上遞解出境

Easy if you haven't got a girlfriend like me.............. {:1_207:}
Douglas.M.Saint 發表於 26-12-2019 05:26 PM
Easy if you haven't got a girlfriend like me..............

no worry, U got a TIGER ( WIFE ) at home la
我有時盒放公司,主体用泡泡紙包著入境,先放衣櫃或什物櫃⋯⋯過一排上櫃放不太當眼位⋯⋯但呢盒個地台咁大⋯⋯唔display 又浪費⋯⋯Display就實知⋯⋯{:1_237:}
其實真係唔明,各位Ching扣除租樓供樓養家生活開支,自己嘅閒錢買下呢d,真係冇得好好同另一半溝通咩?
定真係妻不如偷,要咁樣偷偷摸摸先夠剌激開心?
Douglas.M.Saint 發表於 26-12-2019 05:26 PM
Easy if you haven't got a girlfriend like me..............

u r right.正如我都不知道德哥昨日買左咩玩具,只係知道德哥日日都好多玩具