Toysdaily 玩具日報

查看: 9808|回復: 19

[分享討論] 日網舉辦, ROBOT魂『0083』想立体化的商品投票結果

日網「GUNDAM INFO.」舉辦, ROBOT魂『0083』想立体化的商品投票結果:
1) DENDROBIUM
2) GUNDAM GP01Fb
3) GP03S
4) 格魯古古M量產型
5) NEUE ZIEL
6) GERBERA-TETRA 加貝拉
7) 格魯古古M指揮官型
8) VAL-WALO
9) DRA-C

https://www.gundam.info/special-series/gundam-census/641.html

DENDROBIUM....GP03S

惡夢呀,,仲要係第一位添
投票果d又唔一定會買既

其實意義不大

即係咁, 我都想見到大貨櫃的ROBOT魂, 但係只會睇下相及YOUTUBE的介紹便算架喇, 買就一定唔會買, 一來一定貴, 二來無地方

咁我投大貨櫃, 又有乜意思呢?
Can anyone translate?

I found it {:1_210:}
I can't believe GP03 will be full size.  Probably half size like Gundam Fix one or Robot Spirits Neo Zeong.

......Ms-09F沙漠型同宇宙型MS-09R II

仲有
MS-06F宇宙型
Neuen Bitter 渣古&部下果堆渣古呢??

都唔見{:1_375:}{:1_372:}

我覺得問題係:我投左唔等於會出:38:

只能當情緒宣洩,佢真係出GP03D,我一定買
我覺得GP03大貨櫃真係好適合做R魂anime,雖然佢好大,但佢結構以一件件組合的方式來完成,工藝上並不比R魂夜鶯複雜,收返夜鶯個價再加gp03s個價,配合連鎖炸彈、主炮等武裝的各種特效件收2000都合理,大把人願意付(問題係有冇地方擺而已)。有食玩同HG在前面,gp03s反正也要單出一次,設計成本並不高,放魂限又唔驚超發,萬代一定會出!我好期待,唔買都要睇下各位ching開箱片!
Hopefully means Dom Tropen is coming.  Dom 2 - maybe 0080 line or also coming for sure so don’t need vote?
CrankbaitJon 發表於 24-12-2019 08:02 PM
Hopefully means Dom Tropen is coming.  Dom 2 - maybe 0080 line or also coming for sure so don’t nee ...

上次魂展出現左Dom Tropen、GM CUSTOM、GM CANNON II,應該排緊期
熱狗OO 發表於 23-12-2019 05:26 PM
投票果d又唔一定會買既

其實意義不大

咁個投票結果本身多少都反映到「民意」(假設B社無造馬)
而且經過「解体匠機」一役,大家都會發現有心有(財)力又有地方擺的玩家大有人在,相信到時就算一萬蚊一隻GP03D應該都會爆訂!
純白騎士姬Saber 發表於 24-12-2019 10:45 AM
......Ms-09F沙漠型同宇宙型MS-09R II

仲有

見到呢個投票結果小弟真係幾失望,MS-06F2竟然榜上無名,一日B社唔出MS-06F2,MS-21C DRA-C根本就唔會出現!
至於Ms-09F沙漠型小弟唔太擔心B社唔出,按往績有得改色出多次B社多數都唔會放過,只不過唔知等到幾時咁解 (其實小弟都等緊B社將GM CUSTOM改做鎮暴型吉姆)
NEUE ZIEL第五? 又孤兒仔? 咁就唔好出GP03D啦麻煩!
I remember the voting for 0080, MS14 JG was not on it.  Afterwards, Bandai released MS14 JG.  Not on list means coming for sure?