Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[活動展覽] 魂展2019將展出「魔神英雄傳 七魂之龍神丸」商品

雖然外形有啲唔似,但自己ff啲黑影係
邪虎、夏鬼、戰神、空神、幻神、
同第三輯麻雀架鳥神丸(其餘角色已忘記)
可能係合體,唔好得飛雲一個有機會
thx 發表於 17-10-2019 02:17 PM
雖然外形有啲唔似,但自己ff啲黑影係
邪虎、夏鬼、戰神、空神、幻神、
同第三輯麻雀架鳥神丸(其餘角色已忘 ...

個副題係七魂之龍神丸, 果6個黑影應該會係6個唔同的龍神丸形態 (唔排除係同其他副主角有crossover形式變身, 但都應該都係龍神丸). FYI, 超魔神英雄傳响設定上係夾唔返第一同第二輯, 所以會出到超魔神啲人個機會唔大
我係咪年紀大左, 開始接受唔到新事物? {:1_206:}

k_dash 發表於 17-10-2019 02:52 PM
個副題係七魂之龍神丸, 果6個黑影應該會係6個唔同的龍神丸形態 (唔排除係同其他副主角有crossover形式變身 ...

咁我寧願佢直接出七色神龍各自形態的龍神丸 =3=
鷹頭獅 發表於 18-10-2019 02:28 AM
咁我寧願佢直接出七色神龍各自形態的龍神丸 =3=

我都係咁話, 玩呢啲混種嘢我都唔太buy, 用七色龍神力量做主題會好啲, 再講, 2個監督都過咗身, 會唔會無哂原作味都未知...
童年回忆!!
k_dash 發表於 18-10-2019 09:29 AM
我都係咁話, 玩呢啲混種嘢我都唔太buy, 用七色龍神力量做主題會好啲, 再講, 2個監督都過咗身, 會唔會無哂 ...

咁咪即係《超魔神》嘅續作 :47:
d黑影反而有興趣睇下玩具會係點.
不過想佢重出魔神2果d模型.
佢可唔可以先出埋隻邪戰角和黑龍角。 邪戰角已經 等咗 超級多年, 已經唔望佢出fa夏鬼丸和新星邪虎丸了
隻隻都3尖8角都唔靚
「七魂之龍神丸」發佈會, 2020年春展開, 龍蒼丸、龍戰丸披露!
魔神英雄伝ワタル:新プロジェクト「七魂の龍神丸」が2020年春展開 龍蒼丸、龍戦丸もお披露目

https://mantan-web.jp/article/20191024dog00m200004000c.html

其實係米玩reboot?
不然飛雲仲係咁細個既?

原著首作故事好完整, 續作已經無乜驚喜但都過得去, 之後的我無睇了
美式的reboot較合適吧?

啲機設太多重用件 (七隻龍X丸全部係由NX會出或已出的魔神改成, 最過份係主角機, 龍神, 新星龍神, 龍星, 龍王都funsion入去一次, 揾笨到喊...), 分明係為咗就玩具生產而出, 真係慳水慳力{:1_206:}
螢幕截圖 2019-10-24 下午1.48.50.png 螢幕截圖 2019-10-24 下午1.48.39.png 螢幕截圖 2019-10-24 下午1.48.30.png 螢幕截圖 2019-10-24 下午1.48.22.png 螢幕截圖 2019-10-24 下午1.48.12.png
:38:100%為咗就玩具生產而出   :67: 失望