Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] BANDAI RG 汎用人型決戰兵器 人造人 EVA 初號機

凡高 發表於 12-3-2020 01:29 PM
4,950円/7,150円.....30CM以上就差唔多,,,,我留名睇$百頭  / $百尾~
RG過200,,,,真係黐根 ...

LMHG 都仲係咁貴加埋笨大一向作風你諗多咗了!
keroro-1972 發表於 12-3-2020 03:13 PM
LMHG 都仲係咁貴加埋笨大一向作風你諗多咗了!

無訂這個價差幾多?{:1_375:}
{:1_374:}跌二,三十應該會吧..
又登入唔到 發表於 12-3-2020 03:57 PM
無訂這個價差幾多?
跌二,三十應該會吧..

之前 MB 出到變咗第二隻都可以炒到咁貴真係要出貨先知, 我就興趣唔大, 入咗 Medicom 初貳零三隻暫時唔諗其他成品, 模型都係追開壽屋都係廢事溝其它, 依家主要等六號, 十三號機模型!
4,950円/7,150円.....30CM以上就差唔多,,,,我留名睇$百頭  / $百尾~

仲未夠黐根...

我早幾日在蒸粉見到盒 RG Nu Gundam...

三百幾添啦!!

朋友話以前貓店一樣標價 $2XX !!
實物真係靚得好緊要:44:

可動是否好過之前所有模型先,係就抵畀佢賺,不過使徒反而少出模型。。。
Lau 發表於 14-3-2020 12:17 AM
仲未夠黐根...

我早幾日在蒸粉見到盒 RG Nu Gundam...

日元升返!貴番是正常

同一隻MG咁大,再加雙色件技術,二百鬆其實價錢合理,係個地台就明賺你,地台就真係要諗諗,地台評價麻麻地,好似不值。
blueseed 發表於 14-3-2020 12:46 PM
同一隻MG咁大,再加雙色件技術,二百鬆其實價錢合理,係個地台就明賺你,地台就真係要諗諗,地台評價麻麻地,好 ...

200幾玩MG係合理。但多色件技術只係小部份,實際作用不大,如果我要上油,,,我情願佢分件處理好過一件頭多色。
中古舊版EVA都係大約20CM左右,,,即係比例上今次無話大咗,,,只係比以前結構繁雜咗靚咗。如果要話改良左加價合理,以依個邏輯,,,多年改良應該一盒普通模型要過千......。要與時代接軌,就要改良,生存不二之法,可惜現今玩具定價都遠遠偏離大眾化,,,我原意只是不支持過份熱炒而已。
以精密度,,,我唔覺得佢優勝過其他RG高達/MG高達的結構,所以3XX / 4XX 真係離譜,重貴過RG沙煞比,,,依啲價都搶住要,,,,經驗話我知,,,,遲早會變成笑料。
日本玩家報告

http://schizophonic9.com/re5/rg_eva01.html

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
一圖流分享

係腰果9個關節太緊,大家開工時磨磨先好

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
等等唔急,3魚半見
離一離題,覺得Age啲敵機設計似Eva
當年隻HG手都已經有包膠手