Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年6月 METAL ROBOT魂 (Ka signature)<SIDE MS> ZETA GUNDAM

THOUTHER 發表於 6-2-2021 01:04 AM
咁買日版的情況都係一樣,總之只要係水貨,一旦出事「睡橫巷」係唔會理你,風險自行承擔。
之不過即使係行 ...

都啱...都訂左順其自然
純白騎士姬Saber 發表於 6-2-2021 08:59 PM
亞版絶對可以9魚內

但QC方面唔會係最top囉⋯⋯

學卓韻芝講......唔好啦.....
點解開訂已經收亞版訂咁怪? 係咪受XX法影響?
魂 NATIONS TOKYO 展出

好靚....希望我隻唔會中sad....同埋笨大快d出埋ZZ可變型
METAL ROBOT魂原來MKII都無出過.....咁希望出埋super MKII:handshake:
純白騎士姬Saber 發表於 6-2-2021 08:59 PM
亞版絶對可以9魚內

JP version can be the same nowadays but this myth about  jp ver was true in 20years ago.
亞版絶對可以9魚內

哩個你靠估架咋下嘛?你可知道所謂亞版其實係港版貼張其他國家既雷射貼紙然後寄去外國賣?唔信你揾隻亞洲版睇睇,大張 Bandai Namco Asia Co Ltd Hong Kong 既膏藥響個雷射貼隔離
sbyk 發表於 8-2-2021 07:30 AM
哩個你靠估架咋下嘛?你可知道所謂亞版其實係港版貼張其他國家既雷射貼紙然後寄去外國賣?唔信你揾隻亞洲 ...

無為意港版貼!

不過QC方面似乎有經蒒選分配,亞版是差次果批....我有日版同亞版MR Zeta plus/KA 叔ZZ
發現亞版QC塗裝會差少少

當然你可以話
碰運氣!

純白騎士姬Saber 發表於 8-2-2021 08:12 AM
無為意港版貼!

不過QC方面似乎有經蒒選分配,亞版是差次果批....我有日版同亞版MR Zeta plus/KA 叔ZZ

哩個肯定只係幻覺。你咁啱中獎囉。我肯定港版一樣中獎機會高。就好似N年前有人話日版包唔中獎唔甩色,完全係擾人視聽。玩具廠同一間做出黎,QC根本同一班人做。邊有話第一批QC好D第二批QC差D既道理。全部做完嘞,根據各地區既order黏貼紙咁囉。
sbyk 發表於 8-2-2021 09:07 AM
哩個肯定只係幻覺。你咁啱中獎囉。我肯定港版一樣中獎機會高。就好似N年前有人話日版包唔中獎唔甩色,完 ...

傳聞大媽分三更制, 有分一二三線, 第三線返夜更質量係最差

好耐冇買過亞版唔清楚, 但十幾年前亞版連個盒遠望都知冇行版印得咁靚
sbyk 發表於 8-2-2021 09:07 AM
哩個肯定只係幻覺。你咁啱中獎囉。我肯定港版一樣中獎機會高。就好似N年前有人話日版包唔中獎唔甩色,完 ...

可以肯定QC有分等級
亞洲版QC最差

你亞版中獎啫,我屋企 50 幾隻亞版無一隻有QC問題  發表於 11-2-2021 06:09 AM
同時有玩港版同亞洲版既我肯定無咁既事。要講既話我試過港版QC仲差過亞版

你港版中獎啫, 我港版星矢反而無事 係亞版有瑕疵。  發表於 8-2-2021 10:33 AM
QC既野講運氣,同版本冇關:x
魂 NATIONS TOKYO 展出