Toysdaily 玩具日報

查看: 7357|回復: 23

[其他] 2條戰艦

諗住床下底搵冷天衫出黎,見到收藏多年既戰艦忍唔住要玩弄一下
天眼急先鋒....確係好野!!
zoids 勁~~~
they are cool ! Zoid has colored little "animal" ! ... and lensman ... can move by itself ! I know coz I have the other 2 lensman's toys, TOMY really did a wonderful job with Lensman series , they can automatic gimmicks but no need any battery, amazing ! ( oh , But this one need battery wor )
頭像被屏蔽

回覆 4# 的文章

尼隻唔入電都可以自變,入電就會閃閃紅燈呀
Good ar>>:71: :71:
原帖由 於 8-11-2007 10:25 AM 發表
尼隻唔入電都可以自變,入電就會閃閃紅燈呀

i c !  thx for the explanation ar ^_^
( I can see a little part of ur collection behind ..... look forward to more pics from you bigbig ^_^ )

Thanks for share!

Really recall alot of memory, and I have gotten both of them too.

Rememeber that the ship from "ZOIDS" had bought in very very goo dprice for almost 1 fish only.

JOHN
原帖由 於 8-11-2007 10:05 AM 發表
諗住床下底搵冷天衫出黎,見到收藏多年既戰艦忍唔住要玩弄一下

大家知唔知佢地咩來歷呢?

灰色是天眼急先鋒主角天眼人阿堅既主力戰艦
故 ...

ZOIDS帝國軍鯨魚戰艦?:shiny:我當年都有買,真係幾好玩:)袛可借個比例同附送果堆ZOIDS唔多o岩:26:如果要跟比例的話,隻戰艦要再大d:(

其實另外仲有一隻ZOIDS既PLAYSET都幾好玩,比例o岩dd,又係主角既流動基地,係一隻蝸牛o黎:x幾得意:43:

(圖轉自robot.com)
嘩 ~~~~ 乜原來隻 Zoids 艦 咁正 ga ... 我幾年前見過, 原來走左寶 ... :79:
真係大隻....:he:
屋企實無位放:$
仲以為您得隻超時空tim~~~~估唔到連天眼隻母艦都有~~~~~:shiny:
我仲有隻龍蝦戰艦都幾好玩

其實條鯨魚係咪壞人果邊呢?可唔可以講多黎聽下

quote]原帖由 Called_Wind 於 8-11-2007 10:33 AM 發表

ZOIDS帝國軍鯨魚戰艦?:shiny:我當年都有買,真係幾好玩:)袛可借個比例同附送果堆ZOIDS唔多o岩:26:如果要跟比例的話,隻戰艦要再大d:(

其實另外仲有一隻ZOIDS既PLAYSET都幾好玩,比例o岩dd,又係主角既流動基 ... [/quote]
[quote]原帖由 於 8-11-2007 02:08 PM 發表
我仲有隻龍蝦戰艦都幾好玩

其實條鯨魚係咪壞人果邊呢?可唔可以講多黎聽下

其實關於呢隻鯨魚戰艦既背景資料,我當年都係由一本ZOIDS既漫畫當中得知,o係果本漫畫裡面,主角係駕駛零式長牙獅但就唔係直接受命於共和軍(棲身於上面提到既蝸牛形流動基地),而呢隻鯨魚戰艦係屬於敵對既帝國軍果邊既,所以你都可以話佢係"壞人"果邊,如你所見"隨魚附送"既果堆ZOIDS當中有一隻"海蠍子",佢係漫畫裡面中盤果陣一隻幾強既敵方ZOIDS~~~

但係o係另一套ZOIDS既作品裡面,呢隻鯨魚戰艦都有出場,但係就無特別講明係正定係邪~~~ 我知既係咁上下啦:36:

有錯的話請各位大大代為補完:77: