Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[玩具報告] [介紹&報告] 我的超合金魂GX38 - 戰鬥機械可變戰艦 IRONGEAR

提起 Walker Machine 嘅耗油量,小弟想起係 Xabungle 世界所用嘅燃料係 -- 柴油(即係香港人叫嘅「油渣」-- WM 大大都講過 Crab Type 背上兩條排氣管經驗冒出黑煙),真係突出咗 Hi-tech 同埋 Lo-tech 共存嘅矛盾:(
簡直系離譜!!!又一次睇到好感動∼∼∼∼∼:79: :79: :79:
Detail thanks :71:
嘩好正ge post!!!
加油加油!!!

我冇玩開walkmachine d figure
但呢套野個世界觀我幾中意!!

我係玩機戰認識嫁~
大大d wallpaper真係一絕呀
原帖由 太陽之牙 於 17-10-2007 12:07 AM 發表

果然。同機甲界一樣, 大河原只負責設計主角機Galient, 其他機體由出淵裕攪掂。

如果Bandai超合金魂出太陽之牙就正咯…始終覺得Bandai的超合金成品(超合金魂&合金GUNDAM FIX, 不包括魂SPEC)乃係機械人玩具的最高 ...

bandai 超合金魂出太陽之牙應該好微,除非而家個版權吾再係takara.就算出合金應該takara自己or其他公司
遲左睇~遲左回覆~終於睇左一個有心機又詳盡既玩後報告同故事細節~:shiny: :$
nice~:71:
當年已經好鍾意呢隻可變戰艦(雖然無睇過套野),不過果時買唔起,今次改到咁perfect,我第一日明知貴少少都唔理照入了!!

玩落發覺真係一隻好有心機的作品,尤其腳部的變型設計,簡直係一絕,而且用料真係唔少,玩多幾次真係可以手瓜起墊,絕對係誠意十足的出品~~:71:
這支各節關很緊,我也買了二盒。
Toyboxdx網的CLOVER DX版和BANDAI超合金魂版比較, 原來兩隻差不多size的(超合金魂版高少少)
http://toyboxdx.com/brog/?p=577
咁樣睇落 舊版 都唔差呢 ... 係 b記 克意懷舊, 還是 當年 已經係頂尖的 design:(

回覆 85# 的文章

請問一下,這個網站有中文版??????謝了。
原帖由 Vince 於 19-11-2007 10:38 AM 發表
咁樣睇落 舊版 都唔差呢 ... 係 b記 克意懷舊, 還是 當年 已經係頂尖的 design:(

最大分別是對腳,舊版的在機械人MODE時不可活動,新版就可以做出多角度屈折,單單呢個技術已經係天壤之別
而在做型上,相信是因為要顧及變型後的戰艦mode及保留原作味道而沒作大改動
原帖由 三頭龍 於 15-11-2007 02:39 AM 發表
當年已經好鍾意呢隻可變戰艦(雖然無睇過套野),不過果時買唔起,今次改到咁perfect,我第一日明知貴少少都唔理照入了!!

玩落發覺真係一隻好有心機的作品,尤其腳部的變型設計,簡直係一絕,而且用料真係唔少,玩多幾次真 ...
仲可以這様玩
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=40556
:DD :DD :DD

上面d圖令我想起STAR WAR既機械..........
p.s.WHAT IS FRANKY?科學怪人?