Toysdaily 玩具日報

查看: 22516|回復: 37

[改造交流] 18/9 再追加圖兩張, 第二次修正第一素體! ku! ku! ku!

我靚唔靚仔啫?

三決二的雅典拿之驚嘆

右手面的素體就是這次修改時比例上的參考, 最大不同之處是我堅持胸部要改得濶少許, 不這樣做的話穿上聖衣後會顯得不夠挺!

多謝上次各位所給的寶貴意見, 現在聽取了各位的意見後作出了一點修正, 希望大家喜歡啦!

曾經有人問過不知道第三素體與修改後的第一素體分別穿上Twins座黃金聖衣後到底誰會較好看, 唔~ 大家睇完後比D意見啦!

經修改後比之前可作多一點的動作

先嚟一招盜版曙光女神之寛恕

再嚟一招漫畫版銀河爆裂拳

睇我幾型仔! 耍埋太極都仲得

多謝支持 ku! ku! ku!

[ 本文章最後由 e夫人 於 18-9-2007 02:45 AM 編輯 ]
:)

o里次掂晒:love:
Perfect !:love:
:shiny:good!
無"調"腳!
聖衣稱身:love:

努力沒有白費!:)
我雖然唔知你攪左同改左d咩.....因為我冇留意開.....
不過大大你一定用左唔少心機....支持:shy:
:shy:腳改左就好完美, 但手改長, 仲顯得件甲好短...
唔好意思, 我都係講出自己感受...:!
大大可否公開教教大家如何改造呢??
上次個高度好似好d喎
其實本身第一素體個高度已經好好, 樓主咁樣改反而變得太高了, 成個姚明咁
個人都係鍾意本身個個比例
同意樓上講, 手臂甲而家顯得太短了, 唔太型仔, 怪怪地咁
不過亦都好佩服樓主花既心機
原文章由 香港人 於 17-9-2007 03:21 AM 發表
:shy:腳改左就好完美, 但手改長, 仲顯得件甲好短...

老友果然好眼力, 但手不加長便無法擺出曙光女神之宽恕等動作了, 可惜我能力有限, 暫時只能對素體動手, 聖衣方面的俢改我還未有這個本事呀! 不過話時話, 我也覺得所有黃金系列的胸甲真的不夠濶及太短了, 好似冇咗條腰咁!
原文章由 金牛座菲利 於 17-9-2007 03:37 AM 發表
其實本身第一素體個高度已經好好, 樓主咁樣改反而變得太高了, 成個姚明咁
個人都係鍾意本身個個比例
同意樓上講, 手臂甲而家顯得太短了, 唔太型仔, 怪怪地咁
不過亦都好佩服樓主花既心機

我反而覺得原本顯得頭部及肩甲過份巨大化, 好似就嚟變成老年版童虎咁!
:p
大大鋸開佢中間就咁加膠板就OK ?
想問下用AA膠/模型膠水就咁痴夠唔夠實架
終於都似番原著0既聖衣咁著:$
唔似 金包身咁:o:o
勁呀....今次係暫時最掂:love:
原文章由 香港人 於 17-9-2007 03:21 發表

好有同覺呀!人兄!:!
support! :D